Voorbeeld cv manager

Hoe maak je een cv als manager?

Ben jij een manager, leidinggevende of in een andere vorm verantwoordelijk voor het aansturen van mensen en druk bezig met het maken van je cv? Solliciteren voor een positie als manager is meestal pittig, want organisaties zoeken meestal een uitgebreid profiel. Je moet onder andere beschikken over relevante vaardigheden, ervaring en passie.

Het cv is het eerste wat een (potentiële) nieuwe werkgever te zien krijgt, vandaar dat een goed cv belangrijk is om in aanmerking te komen voor een managementfunctie. De professionele uitstraling is belangrijk als manager, zorg dat je dit terug laat komen op je cv!

Bekijk hier een voorbeeld cv manager en praktische tips!


Voorbeeld cv manager


Cv-voorbeeld-manager-pagina-1
Cv-voorbeeld-manager-pagina-2

Wil jij deze cv template gebruiken?

Bekijk hier het cv template en maak indruk met je volgende sollicitatie!

Bekijk het cv template

Indeling cv van een manager

Het managen van werknemers is een vak apart. Hier heb je bruikbare vaardigheden en competenties voor nodig. Daarnaast is ervaring en passie belangrijk. Laat in jouw cv zien dat je in staat bent te organiseren, te motiveren en te sturen. Kortom: laat zien dat je een échte manager bent!

In het cv van een manager moet duidelijk naar voren komen dat je over de juiste managementvaardigheden en ervaring bezit. Combineer dat met je passie. Passie vertaalt zich in hoge mate van toewijding en bevlogenheid. Gebruik het voorbeeld cv en onderstaande tips om jouw manager cv te maken!

 • Tip 1. Wees direct relevant

  Manager posities zijn over het algemeen wat zwaardere rollen. Hierdoor kijken werkgevers en/of recruiters net iets kritischer naar jouw cv. Zorg daarom dat de relevante informatie over jou, met betrekking tot de baan waarop je solliciteert direct zichtbaar is en gelijk opvalt.

  De lezer van je cv gaat bij de eerste scan op zoek naar:

  • Wie ben je? (Persoonlijke gegevens en persoonlijk profiel)
  • Wat kun je? (Opleidingsniveau en vaardigheden)
  • Wat heb je gedaan? (Werkervaring)

  Creëer de mogelijkheid om jezelf in twee tot vier zinnen te verkopen door een persoonlijk profiel te schrijven. Probeer de aandacht te trekken, je enthousiasme door te laten schemeren en de potentiële werkgever nieuwsgierig te maken naar de rest van het cv. Zie het cv manager hierboven voor een voorbeeld.

  Gebruik verder bij ieder onderdeel dezelfde focuswoorden die in de vacaturetekst worden gevraagd. Zie de vacature als gids terwijl je beslist welke van jouw managementvaardigheden en gerelateerde prestaties jij op je cv benadrukt. Dit sluit weer beter aan op de zoektocht van de werkgever. Op deze manier zal jouw cv beter aansluiten bij de verwachtingen van de recruiter, en zul je vaker de initiële scan overleven.

 • Tip 2. Laat je carrièreprogressie zien

  Wanneer je solliciteert naar een leidinggevende functie, moet je potentiële werkgevers laten zien dat je bereid bent om de verantwoordelijkheden van de functie op je te nemen. De kans is klein dat jij je carrière gestart bent in een managementfunctie, maar ondanks dat is het goed om te laten zien hoe je de verantwoordelijkheid per functie naar je toe hebt getrokken. Laat je carrièreprogressie zien!

  Vermeld duidelijk de functietitel, de data van het dienstverband, de naam en de locatie van het bedrijf. Beschrijf per bedrijf je meest waardevolle bijdragen en indrukwekkende prestaties, gebruik eventueel een paar opsommingstekens. Laat zien hoe je de verwachtingen en verantwoordelijkheden van iedere baan die je hebt gehad hebt overtroffen.

  Hoe heb je samengewerkt, leiding gegeven of geholpen bij conflictsituaties in het verleden? Kwantificeer en benadruk je prestaties. Zorg ervoor dat je net als in het persoonlijk profiel, tastbare voorbeelden beschrijft van de succesvolle resultaten die je tijdens jouw managementcarrière hebt behaald.

 • Tip 3. Managementvaardigheden

  Elke manager heeft zijn/haar eigen talenten, maar er zijn een aantal kwaliteiten die iedere manager nodig heeft. Denk hierbij aan:

  Vanzelfsprekend zijn er nog meer vaardigheden waarover een manager moet beschikken. Lees meer over goede eigenschappen van een manager!

  Gebruik je managementvaardigheden op je cv en onderbouw waarom jij over deze vaardigheden beschikt. Zoals eerder aangegeven pas je dezelfde benaming toe als de vaardigheden en competenties (als deze overeenkomen) die gevraagd worden in de vacature.

  Of het nu intern of extern is, in een rol als manager is de kans groot dat je internationaal moet communiceren. Benoem daarom ook zeker vreemde talen die je beheerst. Daarnaast kun je ook je relevante cursussen, trainingen en nevenactiviteiten benoemen die je naast je werkervaring hebt gevolgd of nog steeds doet.

 • Tip 4. Een zakelijke lay-out

  Een hedendaags cv is meer dan het simpele traditionele cv. Een traditioneel cv heeft plaats gemaakt voor een modern cv met creativiteit en originaliteit. Over het algemeen is het bij een positie als manager verstandig om hier enigszins voorzichtig mee te zijn.

  Het gebruik van veel kleuren, extra sfeerafbeeldingen, 3 of meer pagina’s, horizontale pagina’s, social media accounts en andere creatieve mogelijkheden zijn afleidend voor de lezer.

  Toch heb je wel wat mogelijkheden om op te vallen. Gebruik op je cv een persoonlijke foto, één of twee kleuren en icoontjes. Ook een LinkedIn profiel is van toegevoegde waarde.

  Tot slot heb je als manager een voorbeeldfunctie binnen een organisatie. Het bedrijf wil een bepaalde indruk achter laten en hier draag jij als manager aan bij. Zorg dat je cv bij de uitingen van het bedrijf past en zorg dat jouw cv een verzorgde en professionele uitstraling heeft.

Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? Bekijk onze cv voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw perfecte cv!

Inspireer met je motivatiebrief

Voor het behalen van optimale prestaties heeft een team, een afdeling of zelfs een gehele organisatie een goed management nodig. Als manager zijnde is het belangrijk dat je goed communiceert, collega’s inspireert en overtuigend bent. Deze vaardigheden moeten terugkomen in jouw motivatiebrief!

Met een goede motivatiebrief overtuig je de werkgever van je toegevoegde waarde en onderscheid je jezelf van andere sollicitanten. De mensen om je heen kunnen inspireren is de sleutel tot succes. Hoe beter jij je team kunt enthousiasmeren en motiveren over het bedrijf en het werk, hoe beter ze zullen presteren! Probeer ook de lezer van je motivatiebrief te inspireren!

Cv maken als Manager

Hulp nodig bij het opstellen van je cv en wil je meer tips over het maken van het perfecte cv?

Een cv is succesvol als je jouw werkervaring, opleidingen, competenties, vaardigheden en persoonlijkheid op de juiste manier weet over te brengen. Lees deze tips die je kunt toepassen bij het optimaliseren van je cv of gebruik deze checklist om een cv op te stellen.

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo kan iedereen aan de slag met een eigen creatieve cv. Maak snel en gemakkelijk je cv!

Veel succes met het ontwerp en natuurlijk met je volgende sollicitatie!

Bekijk alle cv templates

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo maak je snel en gemakkelijk je cv!

Bekijk alle cv templates