Checklists voor bij het solliciteren

Gebruik de checklists bij het solliciteren

Om je te helpen bij je sollicitatie bieden we gratis hulpmiddelen aan in de vorm van checklists, die het gemakkelijker maken om goed te solliciteren.


Waarom een checklist gebruiken?

Een checklist is een lijst met items die je moet verifiëren, controleren of inspecteren. Controlelijsten worden op elk denkbaar gebied gebruikt – van bouwinspecties tot complexe medische ingrepen, maar ook tijdens een sollicitatie. Met behulp van een checklist kun je ervoor zorgen dat je geen belangrijke stappen vergeet.

Wanneer je gaat solliciteren is een checklist een handig hulpmiddel. Het is meteen duidelijk wat je allemaal moet doen in je voorbereiding. Tijdens je voorbereiding kun je gemakkelijk bijhouden wat je gedaan hebt, maar ook overzichtelijk houden wat je allemaal nog moet doen.

Checklist: De zoektocht naar een nieuwe baan

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je zoekt in een nieuwe uitdaging. Dit helpt je met het gericht zoeken naar vacatures die bij jou passen. Door duidelijk te hebben wat jij zoekt in een nieuwe uitdaging, ervaar je uiteindelijk meer werktevredenheid en motivatie. Zo ga jij elke dag met meer plezier naar jouw werk! 

Gebruik de gratis checklist en de sollicitatietips bij het zoeken naar een nieuwe baan, zo vind jij de vacature die écht bij jou past!

Bekijk de checklist

checklist-de-zoektocht-naar-een-nieuwe-baan
checklist-vacature-analyseren

Checklist: Het analyseren van een vacaturetekst

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan is het van belang dat je een vacaturetekst vind die bij jouw past, dit beïnvloed jouw werktevredenheid en motivatie. Daarnaast heb je ook een grotere kans dat je elke dag met plezier naar je werk gaat! Om je hierbij te helpen hebben we een handige checklist opgesteld.

Gebruik de gratis checklist en de sollicitatietips bij het analyseren van een vacaturetekst en kom erachter of de vacature bij je past!

Bekijk de checklist


de-checklists-onderdelen-op-het-cv

Checklist: onderdelen op het cv

Welke onderdelen er op jouw cv moeten is afhankelijk van wie jij bent, wat relevant is voor de functie én bij welk bedrijf je solliciteert. Om jouw te helpen met het maken van deze keuzes hebben we een handige checklist opgesteld.

Gebruik deze gratis checklist én de sollicitatietips bij het opstellen van jouw cv en jouw cv is compleet en klaar voor een succesvolle sollicitatie!

Bekijk de checklist

 

checklist-motivatiebrief

Checklist: Het schrijven van jouw motivatiebrief

Tijdens het schrijven van jouw motivatiebrief loop je tegen verschillende vragen aan. Wat moet er in jouw motivatiebrief? Welke informatie is relevant? Hoe trek je de aandacht? Kortom: hoe schrijf je een goede motivatiebrief? Om je hierbij te helpen hebben we een handige checklist opgesteld.

Gebruik de gratis checklist en de sollicitatietips bij het schrijven van jouw motivatiebrief en jij bent er helemaal klaar voor om een ijzersterke indruk te maken!

Bekijk de checklist

Checklist: voorbereiden sollicitatiegesprek

Er zijn een aantal zaken die je voor ieder sollicitatiegesprek moet voorbereiden. Om je hierbij te helpen hebben we een handige checklist opgesteld.

Gebruik de gratis checklist en de sollicitatietips bij het voorbereiden van je volgende gesprek en jij bent helemaal klaar voor een succesvol sollicitatiegesprek!

Bekijk de checklist

de-checklists-voorbereiden-op-het-sollicitatiegesprek