Voorbeeld cv student

Hoe maak je een student cv?

Je bent op zoek naar een stage plek of een nieuwe bijbaan en je begint met het maken van je cv. Maar hoe maak je als student een cv?

Als student is het vaak moeilijk om je cv goed te vullen omdat je vaak weinig werkervaring hebt. Geen paniek, ook studenten kunnen een interessant en aantrekkelijk cv maken. 

Om jouw cv boven aan de stapel te krijgen, staat op deze pagina precies hoe jij als student een perfect cv maakt!

Kijk snel verder voor een student voorbeeld cv, cv templates en tips!


Voorbeeld cv student


student-cv-voorbeeld-pagina-1
student-cv-voorbeeld-pagina-2

Wil jij deze cv template gebruiken?

Bekijk hier het cv template en maak indruk met je volgende sollicitatie!

Bekijk het cv template

Een cv opstellen als student

Veel studenten hebben nog niet veel werkervaring, ze staan aan het begin van hun carrière. Toch zijn er genoeg onderwerpen die je als student naast je opgedane werkervaring op je cv kunt vermelden. Ook als student kun je een uitstekend cv opstellen! Zodra je cv compleet is kun je op zoek gaan naar een geschikte stage plek waar jij jezelf kan ontwikkelen op jouw opleidingsgebied of naar die ene bijbaan die jouw carrière de juiste start geeft.

Indeling cv student

Bij de indeling van je cv is het belangrijk om het gestructureerd en overzichtelijk te houden. Om je cv gestructureerd te houden maak je het chronologisch. Begin met de meest recente gevolgde opleiding of de meest recente werkervaring. Vul je cv zo uitgebreid mogelijk, maar met uitsluitend relevante informatie. Om een volledig cv te presenteren aan je toekomstige werkgever, kun je het volgende stappenplan gebruiken.

 • Stap 1. Begin met een foto

  Tegenwoordig is een cv meer dan alleen je ervaringen en opleidingen. Door het toevoegen van een foto maak je jouw cv persoonlijk. De potentiële werkgever zal een cv met een foto beter onthouden dan een cv zonder foto. Let wel op, een foto op je cv zal alleen in je voordeel werken als het een goede foto is. Zorg dat je foto geschikt is voor de functie waarop je solliciteert. Dit zie je ook in het voorbeeld cv van een student.

 • Stap 2. Voeg een persoonlijk profiel toe aan je student cv

  Ieder cv bevat persoonlijke gegevens, dit is tenslotte hoe er contact met je wordt opgenomen. Naast het vermelden van je persoonlijke gegevens mag een persoonlijk profiel op jouw cv niet ontbreken als student zijnde. Geef je cv meer invulling door het schrijven van een persoonlijk profiel. Een persoonlijk profiel is een korte en persoonlijke introductie aan het begin van jouw cv.

  Je maakt door middel van een paar zinnen je cv een stuk persoonlijker. Je vertelt wie je bent, waar jouw kracht ligt en wat jij van je carrière wilt maken. Verkoop jezelf op een originele manier, zo blijf je top-of-mind. Schrijf in de ik-vorm en houd het kort, gebruik 4 tot 6 regels.

 • Stap 3. Opleidingen en werkervaring

  Voor een student is het belangrijk om je opleidingen eerst te benoemen. Hier zal een potentiële werkgever eerder naar kijken dan naar een bijbaan die je hebt gehad. Je focus ligt hierdoor op je opleidingen en niet op je ontbrekende werkervaring.

  Beschrijf je opleiding in een paar zinnen en benoem belangrijk behaalde prestaties tijdens je opleiding. Benoem hiernaast ook eventuele verdiepingen of specialisaties. Dit zal je onderscheiden van andere sollicitanten.

  Het is logisch dat je als student nog niet veel werkervaring hebt opgedaan. Benoem de gedane relevante werkervaring die je wel hebt opgedaan. Beschrijf je taken en verantwoordelijkheden en laat zien wat je geleerd hebt tijdens je opgedane ervaringen. Dit zie je ook in het voorbeeld cv van een student.

 • Stap 4. Must do: benoem nevenactiviteiten

  Het is als student zijnde prettig wanneer je cv meer (relevante) body heeft. Als aanvulling op je opleidingen en werkervaring kun je nevenactiviteiten benoemen. Door het benoemen van nevenactiviteiten kun jij je onderscheiden van anderen.

  Wees niet bescheiden, laat zien waarvoor jij je inzet en wat je doet om jezelf te ontwikkelen. Voorbeelden van relevante nevenactiviteiten zijn bestuursfuncties, commissies, vrijwilligerswerk of een rol binnen je sportvereniging. Hierdoor zal je net dat ene stapje voor hebben op anderen studenten.

 • Stap 5. Talen en vaardigheden

  Benoem je talen om je cv nog completer te maken. Doe dit aan de hand van de internationale erkende taalniveau aanduidingen. Het kunnen spreken, lezen en schrijven van een vreemde taal staat goed op je cv.

  Voor jou als student is het belangrijk om verschillende vaardigheden te beschrijven, vertel concreet waarom jij over deze vaardigheden beschikt. Bekijk welke vaardigheden worden gevraagd en benoem degene waar jij over beschikt. Indien je niet veel werkervaring hebt en je cv nog te kaal is dan kun je ervoor kiezen om je vaardigheden te benadrukken zoals bij een vaardigheden cv.

 • Stap 6. Optioneel: interesses en hobby’s

  Laat als student je hobby’s zien, je laat zo zien wat voor persoon je bent. Indien jij je hobby’s vermeld, bekijk dan welke hobby’s de gevraagde kwaliteiten ondersteunen. Hierdoor wek je interesse en heb je een streepje voor op de rest. Indien je interesses of hobby’s benoemt die te algemeen zijn, kun je dit stukje beter weglaten.
Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? Bekijk onze cv voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw perfecte cv!

Motivatiebrief schrijven

Je motivatiebrief is hét onderdeel waarop jij kan scoren als student! Naast de tips die voor elke sollicitant gelden moet je als student iets extra’s doen om het gebrek aan ervaring te compenseren. Let goed op de volgende punten.

 • Overtuig met enthousiasme en persoonlijkheid
 • Noem de voordelen van het gebrek aan werkervaring
 • Vermijd abstracte uitspraken, ga geen abstracte zinnen formuleren om indruk te maken
Met een goede motivatiebrief overtuig je de werkgever van je toegevoegde waarde en onderscheid je jezelf van andere studenten. Haal de werkgever uit zijn/haar dagelijkse sleur met een originele openingszin, toon je toegevoegde waarde, verklaar je keuze voor het bedrijf en schrijf een sterke afsluiting om de kans op een stage of bijbaan te vergroten!

Cv maken

Hulp nodig bij het opstellen van je cv en wil je meer tips over het maken van het perfecte cv?

Een cv is succesvol als je jouw werkervaring, opleidingen, competenties, vaardigheden en persoonlijkheid op de juiste manier weet over te brengen. Lees deze tips die je kunt toepassen bij het opstellen van je cv of die je kunt gebruiken als checklist om je huidige cv te optimaliseren.

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo kan iedereen aan de slag met een eigen creatieve cv. Maak snel en gemakkelijk je cv!

Veel succes met het ontwerp en natuurlijk met je volgende sollicitatie!

Bekijk alle cv templates

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo maak je snel en gemakkelijk je cv!

Bekijk alle cv templates