Veelgestelde vragen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan of sollicitatiehulp nodig hebt, dan helpt WETALENT je graag. Het kan voorkomen dat je tegen verschillende vragen aanloopt. Hieronder geven wij daarom antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Zo  helpen we je direct met de veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij of wordt je vraag niet goed beantwoord? Stuur ons een bericht via het formulier op deze pagina en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk! Telefonisch contact is mogelijk via +31882809000.


01. Hoe verloopt een sollicitatieprocedure bij WETALENT?

Indien je een vacature gevonden hebt die bij je past kun je via het sollicitatieformulier solliciteren. In het formulier kan je jouw gegevens registreren, cv uploaden en jouw motivatie invullen.

Wij gaan direct aan de slag en laten je zo snel mogelijk weten of je op basis van je cv en motivatie een van de passende kandidaten bent. Wat hierop volgt is het kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen het gesprek aan om jouw intrinsieke motivatie en unieke kwaliteiten te achterhalen. Daarna bekijken we of er een match is met de vacature en het bedrijf.

Afhankelijk van de werkgever doorloop je de bijbehorende vervolggesprekken en indien nodig een business case of assessment. Is de perfecte match daar? Dan ga je samen met je nieuwe werkgever de arbeidsvoorwaarden en startdatum bepalen. 

Omdat wij streven naar langdurige relaties blijven wij betrokken. Na 12 of na 12 en 24 maanden, vindt er een evaluatiegesprek plaats, waarin we samen kijken hoe het gaat en hoe het staat met jouw werkgeluk.


1 persoon vindt dit nuttig.

Je treedt te allen tijde bij de werkgever in dienst en niet bij WETALENT. Een uitzondering hierbij is als je een interne rol binnen WETALENT gaat vervullen. 

Wel blijven wij de volledige sollicitatieprocedure betrokken en ook na de plaatsing zullen er contactmomenten met ons plaats vinden.

1 persoon vindt dit nuttig.

WETALENT blijft het gehele sollicitatieproces betrokken. Je solliciteert bij ons en wij laten je zo snel mogelijk weten of je op basis van je cv en motivatie een van de passende kandidaten bent.

Het eerste kennismakingsgesprek voer je met ons. Zijn er mogelijkheden voor een match met de werkgever, dan ga je op eerste gesprek met de werkgever. Afhankelijk van de werkgever doorloop je de bijbehorende vervolggesprekken en indien nodig een business case of assessment. Natuurlijk ondersteunen we jou hierin mocht dit nodig zijn.

Zelfs tot 2 jaar na de plaatsing bij de werkgever blijven wij betrokken. Na 12 of 12 en 24 maanden vindt er een evaluatiegesprek plaats. Hierin kijken we samen hoe het gaat en hoe het staat met jouw werkgeluk.

5 personen vinden dit nuttig.