Voorbeeld cv accountmanager

Hoe maak je een accountmanager cv?

Ben jij op zoek naar een nieuwe sales functie? Dé gelegenheid om je cv in orde te maken. Als accountmanager of in een vergelijkbare sales rol verkoop je waarschijnlijk producten of diensten, maar nu is het tijd om jezelf te verkopen.

Het cv is het eerste wat een (potentiële) nieuwe werkgever te zien krijgt. Een goed cv is ontzettend belangrijk voor het behalen van de verkoopfunctie. Op deze pagina staat alles over hoe je jouw cv perfect inricht om te solliciteren voor een rol als accountmanager.

Bekijk hier een voorbeeld cv accountmanager, cv sjablonen en tips!


Voorbeeld cv accountmanager


voorbeeld-cv-accountmanager-pagina-1
voorbeeld-cv-accountmanager-pagina-2

Wil jij deze cv template gebruiken?

Bekijk hier het cv template en maak indruk met je volgende sollicitatie!

Bekijk het cv template

Indeling van het cv van een accountmanager

Zonder deze informatie weet je niet waar jouw potentiële werkgever naar op zoek is en weet je niet wat jouw meerwaarde kan zijn voor het bedrijf. Verzamel voordat je gaat solliciteren informatie over het bedrijf en pas je cv hierop aan.

Als Accountmanager ben je een natuurlijke verkoper, je weet hoe je mensen moet overtuigen. Dit kan je laten zien tijdens je sollicitatiegesprek, maar dit begint al bij je cv. Omschrijf wat je werkzaamheden waren bij je voorgaande banen en benadruk je successen en prestaties. Ben niet te bescheiden, maar wordt ook niet arrogant.

 • Stap 1. Overtuig

  Werkgevers geven vaak een voorkeur aan iemand die vol passie zit. Overtuig via je cv dat jij passie hebt voor het verkopen. Passie vertaalt zich namelijk in hoge mate van toewijding en bevlogenheid. Dit leidt op zijn beurt tot een hoge mate van betrokkenheid, productiviteit en loyaliteit.

  Creëer de mogelijkheid om jezelf in twee tot vier zinnen te verkopen door een persoonlijke samenvatting te schrijven boven je werkervaring en opleidingen. Probeer de aandacht te trekken, je enthousiasme door te laten schemeren en de potentiële werkgever nieuwsgierig te maken naar de rest van het cv.

 • Stap 2. Lay-out van je cv

  Als accountmanager ben je het visitekaartje van het bedrijf. Het bedrijf wil een bepaalde indruk achter laten en hier draag jij als accountmanager aan bij. Het bedrijf wil werknemers die het bedrijf goed representeren. Zorg dat je cv bij de uitingen van het bedrijf past en zorg dat jouw cv een verzorgde en professionele uitstraling heeft.

 • Stap 3. Functietitels

  Accountmanager kan per bedrijf anders worden omschreven. De functie accountmanager wordt bijvoorbeeld ook wel omschreven als verkoper of vertegenwoordiger. Bekijk welke functietitels het bedrijf hanteert en pas daarop je cv aan.

  Daarnaast kan je termen op je cv gebruiken die ook worden gebruikt in de vacaturetekst. Wanneer een vacaturetekst opgesteld wordt, worden er bepaalde termen gebruikt om de gewenste kennis, vaardigheden en werkervaring te beschrijven. Door deze ook op je cv te gebruiken maak je de inhoud relevanter voor je potentiële werkgever. Let wel op dat je niet overdrijft of dat je termen onterecht gebruikt.

 • Stap 4. Vaardigheden van een accountmanager

  Elk persoon is uniek en hanteert zijn eigen stijl, maar een accountmanager heeft een paar vaardigheden die vanzelfsprekend zijn. Denk hierbij aan: overtuigen, motiveren, commercieel inzicht en inlevingsvermogen. Gebruik deze vaardigheden op je cv en onderbouw waarom jij over deze vaardigheden beschikt.

  Als accountmanager zal je wellicht ook te maken krijgen met het samenwerken met internationale bedrijven. Benoem daarom ook zeker vreemde talen die je beheerst. Daarnaast kun je ook je cursussen, trainingen en nevenactiviteiten benoemen die je naast je werkervaring hebt gevolgd of nog steeds doet. Hierdoor zal jij jouw potentiële werkgever overtuigen.

Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? Bekijk onze cv voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw perfecte cv!

Overtuig met je motivatiebrief

Een motivatiebrief is vergelijkbaar met een verkoopgesprek. In een verkoopgesprek verkoop je een product of dienst door de toegevoegde waarde ervan op een overtuigende manier over te brengen. In een motivatiebrief doe je hetzelfde, alleen verkoop je in dit geval geen product of dienst, maar jezelf.

Wanneer je solliciteert voor een commerciële functie, zal er extra scherp worden gekeken naar je vermogen om te overtuigen. Overtuig je potentiële werkgever dat jij de beste optie bent! 

Met een goede motivatiebrief overtuig je de werkgever van je toegevoegde waarde en onderscheid je jezelf van andere sollicitanten. Haal de werkgever uit zijn/haar dagelijkse sleur met een originele openingszin, toon je meerwaarde, verklaar je keuze voor het bedrijf en schrijf een sterke afsluiting om de kans op een baan te vergroten!

Cv maken als accountmanager

Hulp nodig bij het opstellen van je cv en wil je meer tips over het maken van het perfecte cv?

Een cv is succesvol als je jouw werkervaring, opleidingen, competenties, vaardigheden en persoonlijkheid op de juiste manier weet over te brengen. Lees deze tips die je kunt toepassen bij het opstellen van je cv of die je kunt gebruiken als checklist om je huidige cv te optimaliseren.

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo kan iedereen aan de slag met een eigen creatieve cv. Maak snel en gemakkelijk je cv!

Veel succes met het ontwerp en natuurlijk met je volgende sollicitatie!

Bekijk alle cv templates

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo maak je snel en gemakkelijk je cv!

Bekijk alle cv templates