7 tips om de werktevredenheid te verhogen

  • Iris Douwes
  • 15 maart 2021

Werktevredenheid is de mate waarin werknemers tevreden zijn met het werk en alles daaromheen. Werktevredenheid heeft een positief effect op productiviteit, motivatie en loyaliteit. Het zorgt ervoor dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan. Werktevredenheid is afhankelijk van verschillende factoren. Niet alle factoren zijn beïnvloedbaar, maar werktevredenheid kan daadwerkelijk verhoogd worden onder werknemers. 

In ons blog lees je 7 tips om werktevredenheid te verhogen! 

#1 Het werk 

De meest bepalende factor is het werk zelf. Als het gevoel heerst bij werknemers dat werkzaamheden niet bijdragen aan de maatschappij of aan het succes van het bedrijf voelt iemand zich nutteloos. Dit is funest voor de motivatie en de werktevredenheid van werknemers. Zorg ervoor dat werknemers inzien dat het werk dat wordt gedaan nut heeft voor de maatschappij of voor de organisatie.

Daarnaast is het belangrijk dat werknemers elke dag weer met een goed gevoel beginnen aan hun werkzaamheden. Natuurlijk is niet alles even leuk aan een baan, maar het grootste deel moeten jouw werknemers toch wel uitvoeren met plezier. Het is als werkgever/leidinggevende belangrijk om te weten of jouw werknemers genoeg voldoening halen uit het werk wat ze doen. 

Dit is voornamelijk persoonsafhankelijk. Zo vindt de een het belangrijk om veel afwisseling te hebben en de ander hecht weer heel veel waarde aan routine. Zorg dat je dit per werknemer achterhaalt en stem hier het werk op af. 

#2 Band met leidinggevende

Een andere factor die de werktevredenheid beïnvloedt is de band met de leidinggevende of werkgever. Indien de band slecht is met de leidinggevende gaan werknemers met minder plezier naar hun werk toe. Op lange termijn kan er dan stress ontstaan en dit heeft een negatief effect op de kwaliteit van het werk.

Voor een optimale band is het belangrijk dat er van beide kanten geïnvesteerd wordt. Jouw werknemers brengen meer tijd door op het werk dan thuis. Daarom is het erg belangrijk om de band met jouw werknemers zo optimaal mogelijk te maken. 

De leidinggevende heeft een grote invloed op de werkzaamheden, de betrokkenheid, de motivatie en de werktevredenheid van de werknemers. Investeer in de band met jouw werknemers! 

#3 Band met collega’s

Naast de band met de leidinggevende is het ook belangrijk dat de werknemers het onderling goed met elkaar kunnen vinden. Werknemers brengen bijna meer tijd door met hun collega’s dan met hun familie. Een goede band met collega’s zorgt ervoor dat er kan worden samengewerkt, zowel in goede als in slechte tijden. 

Het is belangrijk dat er tijd wordt besteed aan teambuilding. Teambuilding vergroot het vertrouwen in elkaar. Ook bevordert het de onderlinge samenwerking. Dit draagt bij aan effectieve communicatie en zorgt voor een ontspannen sfeer op de werkvloer. Organiseer regelmatig een teamactiviteit! 

#4 Werk-privé balans 

Werktevredenheid ontstaat niet alleen op de werkvloer, maar wordt soms ook doorgetrokken naar thuis. Werknemers kunnen het werk mee naar huis nemen. Niet alleen om er aan te werken, maar ook door erover te praten. Dit wordt bepaald door de balans die ervaren wordt tussen werk en privé. Als er een disbalans wordt ervaren gaat dit ten koste van de werktevredenheid. 

Bekijk samen met jouw werknemers naar de werkdruk die hij/zij heeft. De werk- en privé balans is voor iedereen anders. Als deze twee te veel door elkaar gaan lopen is het belangrijk dat er grenzen worden gesteld. 

Bespreek met je werknemers de grens tussen werk en privé en probeer om deze grenzen mee te bewaken!

#5 Zeggenschap 

Werknemers vinden het prettig om zeggenschap te hebben over verschillende werkzaamheden. Werknemers die invloed hebben op hoe, waar en wanneer het werk wordt uitgevoerd, zijn meer tevreden over hun baan. 

Zorg ervoor dat je werknemers voldoende verantwoordelijkheid geeft. Hierdoor voelen werknemers zicht meer gewaardeerd en betrokken bij de organisatie! 

#6 Luisteren 

Vaak is communicatie de sleutel tot succes. Open staan voor feedback, werknemers te helpen en iedereen een kans te geven zorgt ervoor dat werknemers zich gewaardeerd voelen. 

Blijf goed luisteren, blijf positief en communiceer helder! Dit leidt er toe dat je werknemers beter gaat begrijpen en dat ze jou ook wederzijds begrijpen. Hierdoor voelen werknemers zich betrokken, wat helpt de werktevredenheid te verhogen. 

#7 Doelen behalen 

Doordat er doelen worden behaald wordt ook de werktevredenheid verhoogd. Werknemers halen voldoening uit het behalen van doelen. Dit leidt tot positieve reacties uit de omgeving, die het werk prettiger maken. 

Het is dan ook goed om successen te vieren samen met jouw werknemers. Door kleine of grote successen te vieren krijgen jouw werknemers meer plezier in het werk. Zorg ervoor dat werknemers mee krijgen wat goed gaat in de organisatie. Als jij trots bent op bepaalde doelen die bereikt zijn, deel dit met je werknemers. Dit zorgt voor trotse werknemers en trotse werknemers verbeteren het imago van de organisatie! 

Ook zorgt het behalen van doelen voor extra motivatie en worden werknemers uitgedaagd om zo door te gaan of zichzelf te overtreffen. Succes draagt daarnaast ook bij aan een betere sfeer op de werkvloer en het zorgt voor teamgevoel en saamhorigheid. Successen zijn mooie herinneringen voor jouw organisatie, maar waren niet gelukt zonder al jouw werknemers. Vier ze daarom samen! 

#8 Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is ook een belangrijke factor bij werktevredenheid. Wanneer jouw werknemers zich niet kunnen blijven ontwikkelen zijn ze eerder uitgekeken op een baan. Door mogelijkheden aan te bieden blijven werknemers ambitieus en gemotiveerd. 

Werktevredenheid gaat samen met de mogelijkheid om door te groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Geef jouw werknemers de ruimte om zichzelf te ontwikkelen! 

#9 Arbeidsvoorwaarden 

De arbeidsvoorwaarden spelen ook een rol bij werktevredenheid. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen veel verschillen per organisatie. 

Door goede arbeidsvoorwaarden te stellen kunnen werknemers meer gemotiveerd raken. Denk hierbij aan ontwikkelingsmogelijkheden, communicatiemiddelen, vervoersmiddelen, extra inkomsten (bijv. Bonussen) of verlof- en vakantiedagen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat werknemers zich hierdoor primair laten leiden, maar het helpt zeker mee! 

Maandelijks op de hoogte blijven van alles omtrent werkgeluk? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

De werktevredenheid verhogen!

Door met deze tips aan de slag te gaan in jouw organisatie kun je de werktevredenheid verhogen! Dit heeft een positief effect op de productiviteit, motivatie en loyaliteit van werknemers. 

De loyaliteit die voort komt uit een hoge werktevredenheid is goed voor het behoud van werknemers. Ook zorgt dit voor trotse werknemers. Trotse werknemers treden op als ambassadeurs van de organisatie en verbeteren het imago van de organisatie! 

Stelling: Door de werktevredenheid te verhogen bind en boei je werknemers aan je organisatie!

Eens of oneens! Laat het ons weten in de reacties

0 Reactie op "7 tips om de werktevredenheid te verhogen"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent