7 teambuilding activiteiten om de band tussen werknemers te vergroten

  • Iris Douwes
  • 15 maart 2021

Voor de band tussen werknemers is het heel belangrijk om teambuilding activiteiten te organiseren. Niet alleen voor collega’s onderling, maar ook voor de band tussen jou en jouw werknemers. Lees in ons blog verschillende ideeën voor het organiseren van teambuilding activiteiten!  

#1 Wandelactiviteiten

Indien je als werkgever persoonlijk contact wil maken met jouw werknemers is wandelen een goede optie. Tijdens een wandeling kan je niet alleen zakelijke dingen bespreken, maar ook persoonlijke dingen. Het is erg belangrijk om te weten hoe het gaat met jouw werknemers. Bespreek samen wat er beter kan of waar jouw werknemers tegenaan lopen. 

Mocht het zo zijn dat jij als werkgever geen behoefte hebt aan het wandelen met jouw werknemers dan is het voor de binding van collega’s leuk om onderling een wandelcontest te initiëren. 

De Ommetjes-app is hier geschikt voor, maar je kan ook zelf een wandelcontest organiseren. De Ommetjes-app heeft zijn krachten gebundeld met de hersenstichting en samen hebben zij een wandelnetwerk opgezet. 

In de app doen bedrijven mee met de wandelchallenges. Collega’s gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te lopen. Zo kunnen werknemers ook foto’s met elkaar delen waar ze gelopen hebben, hierdoor blijven ze op de hoogte van elkaar. Dit zorgt voor interesse in elkaar en verbondenheid. 

Door de coronacrisis zijn veel mensen gaan wandelen. De wandeltest kan door de app volledig online worden uitgevoerd! 

#2 Quiz

Soms is het tijdens een vergadering lastig om de aandacht vast te houden van alle collega’s. Kies er daarom eens voor om relevante onderwerpen over te brengen op een ludieke manier. Hiervoor is een Kahoot Quiz een leuk idee! 

Iedereen kan meedoen met de quiz door het gebruik van een telefoon. Doordat iedereen met zijn of haar telefoon inlogt op de game speel je tegelijkertijd de Kahoot Quiz! 

Naast het overbrengen van relevante informatie is het ook wel eens leuk om een quiz te doen die gaat over andere onderwerpen. Organiseer dit bijvoorbeeld in een lunchpauze of een keer tijdens de vrijdagmiddagborrel die georganiseerd wordt in het bedrijf. De quiz kan gaan over het bedrijf, over weetjes van collega’s of over algemene kennis. 

Laat een groepje dit organiseren en zorg ervoor dat de rest mee doet met de quiz! Je kan er zelfs voor kiezen om er een thema aan te hangen en dat jouw werknemers verkleed gaan in het thema! Dit garandeert een leuke middag met plezier en humor. 

Plezier en humor zijn belangrijke factoren tijdens teambuilding activiteiten, lees hier meer over de voordelen van teambuilding!

Indien er mensen vanuit huis werken kunnen zij online inhaken met een goede videoverbinding, dit geldt zowel voor de Kahoot Quiz als de PubQuiz. Het is dan wel de bedoeling dat ze de vragen op het scherm kunnen zien, zorg er dus voor dat dit lukt door middel van een videoverbinding. 

#3 Escaperoom

Vind je een Pubquiz te standaard? Ga dan voor een activiteit die wat meer uitdagender is. Denk hierbij aan een escaperoom. Deel jouw werknemers in in teams, geef uitleg over de escaperoom en de teams kunnen van start! Welk team als eerste ontsnapt uit de escaperoom heeft gewonnen.

Tijdens een escaperoom komt er naar voren welke kwaliteiten iemand bezit. Daarnaast leren de teams onderling elkaar ook beter kennen, dit is goed voor de teamspirit! 

De escape room zou ook volledig online georganiseerd kunnen worden. Zorg ten eerste voor een goede internetverbinding. De teams starten in een grote videocall waar de uitleg wordt gegeven over het spel, vervolgens gaan ze in een andere videocall van start met de online escape room. Indien een van de teams de escaperoom is ontsnapt wordt dit naar elkaar doorgestuurd, diegene die dat als eerste doet heeft gewonnen.

Met het personeel van WETALENT hebben wij tijdens onze virtuele kerstborrel een online escaperoom gedaan, bekijk hier de aftermovie!

#4 Bootcamp

Wil je een sportieve activiteit, kies dan voor een bootcamp. Door met je werknemers te gaan sporten, krijgen ze meer energie en zijn ze productiever. Ook zorgt dit voor competitie onderling. Dit gaat vaak over wie het meeste uithoudingsvermogen heeft of de meeste kracht. Zo kun je echte doorzetters herkennen! 

Indien er oefeningen zijn waarbij jouw werknemers samen moeten werken kan dit ten goede komen aan de samenwerkingen in de werkomgeving. Door oefeningen samen te doen leren werknemers elkaar beter kennen en ook meer vertrouwen! 

Indien het niet mogelijk is om met zijn allen tegelijkertijd een bootcamp te doen, dan kan je er ook voor kiezen om een online workout te organiseren. Hierbij kan één iemand vanuit het team de workout leiden of je huurt een trainer in die sportlessen kan geven. Door een videoverbinding kunnen alle werknemers mee doen aan de online workout.  

#5 Yoga 

Ervaren jouw werknemers veel stress op het werk? Dan kan een yogales een goede teambuilding activiteit zijn. Het team kan zich concentreren op het hier en nu, dit neemt stress weg en geeft ze grip terug op de dag van nu. Jouw werknemers worden zich bewust in wat voor team ze zitten, hierdoor nemen interpersoonlijke conflicten af. 

Na een yogales kan het team weer met een frisse start aan het werk. Doordat de werknemers tot rust zijn gekomen wordt de productiviteit bevorderd! Net zoals een bootcamp kan een yogales ook online worden georganiseerd. Zo kunnen ook de thuiswerkers meedoen!

#6 Toernooien 

Wil je wat competitie te weeg brengen bij jouw werknemers? Organiseer dan een toernooi. Een toernooi kan je op verschillende manieren invullen. Denk hierbij aan een tafeltennis toernooi, een tafelvoetbal toernooi of een bordspellen toernooi. Je kan het zo gek niet bedenken. 

Eventueel kan je ook een online spellen toernooi organiseren, zo kunnen werknemers online een spel tegen elkaar spelen. 

Zorg bij een toernooi voor een echte prijsuitreiking! Een eerste, tweede en derde plaats en niet te vergeten een poedelprijs. Hierdoor trigger je jouw werknemers om echt voor de winst te gaan! 

#7 Workshop

Je kan voor een teambuilding activiteit ook een workshop organiseren of aan een professionele workshop deelnemen. Er zijn ontzettend veel verschillende workshops, zowel formele als informele workshops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kookworkshop, een schilderworkshop, een workshop potten bakken en nog veel meer! 

Door workshops te volgen samen met je werknemers creëer je een bepaalde herinnering waar werknemers nog over zullen napraten. Ook vinden mensen het vaak leuk om iets nieuws te leren of te ontdekken. Zo kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. 

Sommige workshops zijn zelfs online te volgen! 

Maandelijks op de hoogte blijven van alles omtrent werkgeluk? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Organiseer teambuilding activiteiten!

Er zijn veel teambuilding activiteiten om de band tussen werknemers te vergroten! Denk hierbij aan sportieve activiteiten zoals een bootcamp, een yogales of een wandelactiviteit! 

Mocht je liever voor een tactische activiteit gaan organiseer dan een escape room! Daarnaast kan je gaan voor een informatieve activiteit zoals een PubQuiz of Kahoot Quiz. 

Een andere optie is een culinaire of creatieve activiteit, een workshop! Kortom; genoeg ideeën voor teambuilding activiteiten! 

Hebben jullie zelf nog meer teambuildings ideeën? 

Laat het ons weten in de reacties! 

0 Reactie op "7 teambuilding activiteiten om de band tussen werknemers te vergroten"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent