Waarom is het vieren van successen zo belangrijk?

  • Lars Tertoolen
  • 18 juli 2023

Hoe groot of klein de successen zijn: je successen vieren is super belangrijk! 65,8% van werkend Nederland vindt dat successen op het werk benoemd en gevierd moeten worden. Dit blijkt uit onderzoek van Unique naar de aantrekkelijkheid van de werkgever.

Maar wordt dit ook wel daadwerkelijk gedaan? Sta jij wel eens stil bij kleine of grote successen?

Veel mensen zijn bescheiden op de werkvloer, té bescheiden af en toe. Als er een goed resultaat wordt behaald, gaan we voornamelijk gelijk weer door. Op deze manier blijven we continu bezig met het behalen van resultaten, maar staan we niet stil bij wat we eigenlijk allemaal bereiken. Hard werken mag beloond worden!

Door niet stil te staan bij je prestaties en het vieren hiervan loop je een aantal positieve uitkomsten mis. Sterker nog, het kan de basis vormen voor negatieve gevolgen. In ons blog geven we 5 redenen waarom het vieren van successen zo belangrijk is. 

#1 Successen vieren zorgt voor werkplezier!

Een gebrek aan werkplezier kan zorgen voor stress, slaapproblemen, vermoeidheid en een hoger risico op ziektes. Redenen genoeg om ervoor te zorgen dat je plezier blijft halen uit je werk. Maar dit is niet altijd even makkelijk.

Veel mensen maken zich zorgen over wat er mis zou kunnen gaan of maken zich druk om de fouten die al gemaakt zijn. Dit kost energie. Als je te veel bezig bent met negatieve gedachten, ben je vaak ontevreden en heb je veel minder plezier in je werk.

Een belangrijke reden waarom je successen moet vieren is dat het bijdraagt aan je werkplezier. ‘The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate - Oprah Winfrey’.

Door je aandacht te richten op de positieve prestaties word je positiever ingesteld en haal je meer plezier uit je werk. We mogen trots zijn op de dingen die we doen, dit doe je mede door het vieren van kleine of grote successen.

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

#2 Het draagt bij aan persoonlijke groei

Het nastreven van doelen is een belangrijk aspect in het leven. Wanneer je een doel bereikt voel jij je nuttig, wat op zijn beurt leidt tot tevredenheid over je werk, carrière en leven.

Jezelf ontwikkelen en het behalen van je doelen zorgt voor persoonlijk groei. Wanneer jouw ontwikkeling stilstaat, zorgt dit voor desinteresse in de werkzaamheden en een gebrek aan uitdaging. Zorg er dus voor dat je carrière in beweging blijft. Dit doe je onder andere door je behaalde doelen te vieren.

Wanneer je weet dat je het gaat vieren als je een doel hebt behaald, werk je ernaar toe en zorgt dit voor extra positieve energie. Hierdoor kun je gemotiveerd aan je volgende doelen beginnen.

#3 Successen vieren motiveert

Het vieren van successen motiveert. In eerste instantie motiveert het, omdat je stilstaat bij een goede prestatie. Of je dit nu viert in de vorm van een beloning, een feestje, waardering van anderen of op een andere manier. Dit smaakt vaak naar meer. Je raakt gemotiveerd om dit resultaat nogmaals te behalen of zelfs te verbeteren. Successen zijn mooie momenten in het werkleven en het is prettig om jezelf succesvol te voelen. Succes daagt je uit en motiveert je!

Om te achterhalen of je iets te vieren hebt zul jij je werkzaamheden moeten evalueren. Op deze manier kom je erachter wat goed ging, maar ook wat minder ging. Erachter komen wat minder goed ging is niet altijd even prettig, maar wel ontzettend waardevol. Je leert wat je de volgende keer beter kan doen en het motiveert je om de volgende keer wél succesvol te zijn.

#4 Teambuilding

Een goede werksfeer en een sterk team zijn essentieel voor prestaties en werkgeluk. Feestelijk stilstaan bij mijlpalen met je collega’s zorgt voor een goed gevoel en samenhorigheid. Het plezier van succes vieren is besmettelijk, deel het daarom met anderen. Het stimuleert de mensen om je heen en het bevordert het teamgevoel. Zorg dat je samen trots bent op wat jullie hebben bereikt!

Geef daarnaast elkaar eens een compliment. Complimenten ontvangen en geven is leuk en brengt positiviteit op de werkvloer. Het heeft een enorme stimulerende werking op de persoon zelf, maar ook op anderen. Iedereen wil graag eens in het zonnetje gezet worden en gezien worden om hun prestaties en kwaliteiten.

Collega’s zijn belangrijker dan je denkt, lees hier waarom.

successen vieren - teambuilding

#5 Het is de basis voor nieuwe successen

Werkplezier, persoonlijke groei, motivatie en een sterk team: allerlei ingrediënten voor nieuwe successen! Wanneer jijzelf of jouw werkomgeving regelmatig stil staat bij positieve prestaties, zul je merken dat dit de basis vormt voor fantastische persoonlijke- en bedrijfsprestaties.

Vier succes!

Door kleine of grote successen te vieren krijg je meer plezier in je werk. Richt jezelf op wat goed gaat en ben blij met de doelen die je tot nu toe al bereikt hebt. Hierdoor groeit je persoonlijke ontwikkeling. Goede prestaties motiveren en dagen je uit om door te gaan.

Succes draagt daarnaast ook bij aan een betere sfeer op de werkvloer. Het zorgt voor teamgevoel en samenhorigheid. Deel je succes met anderen, zorg dat je trots kan zijn op wat je samen of alleen hebt bereikt. Successen zijn mooie momenten in je carrière, vier dit dan ook!

Update: dit blog over het vieren van successen verscheen voor het eerst op 14 mei 2019 en werd op 18 juli 2023 geactualiseerd.

Stelling: Het vieren van successen wordt te weinig gedaan.

Laat het ons weten in een reactie!

Interessant blog? Blijf op de hoogte van alles omtrent solliciteren via onze social media kanalen. Volg ons op:

1 Reactie op "Waarom is het vieren van successen zo belangrijk?"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent

    • Erik
    • 29 november 2023

    Belgisch onderzoek heeft ook uitgewezen, dat het vieren van je verjaardag gezond is. De conclusie van het onderzoek was namelijk, dat mensen die het vaakst hun verjaardag vieren, gemiddeld ouder worden dan degene die minder vaak hun verjaardag vieren.