Voorbeeld moderne cv

Hoe maak je een moderne cv?

Toe aan een nieuwe stap in je carrière? Een traditioneel cv is vaak niet meer genoeg, maar met een moderne cv maak jij indruk op jouw toekomstige werkgever. Een traditioneel cv heeft plaats gemaakt voor een moderne cv met creativiteit en originaliteit.

Door een moderne cv te maken, verras je de werkgever en spring je tussen de verschillende cv's uit. Bekijk het moderne cv voorbeeld en lees de tips hoe je een moderne cv opstelt en hoe deze opvalt!


Voorbeeld moderne cv

moderne-cv-voorbeeld-pagina-1
moderne-cv-voorbeeld-pagina-2
modern-pagina-3
modern-cv-pagina-4

Wil jij deze cv template gebruiken?

Bekijk hier het cv template en maak indruk met je volgende sollicitatie!

Bekijk het cv template

De onderdelen van je moderne cv

Ten eerste is het gebruikelijk om jezelf te introduceren. Daarnaast is een foto tegenwoordig een standaard onderdeel van het cv. Bij een moderne cv is dit helemaal noodzakelijk, het maakt het cv persoonlijker. Zorg dat jou foto wel een professionele foto is, want een onprofessionele foto is een nog grotere blunder.

Met een samenvatting, ook wel profielschets genoemd, trek je de aandacht van een recruiter. Je maakt de recruiter nieuwsgierig om te kijken naar de rest van jouw cv. Inhoudelijk kan de persoonlijke samenvatting vergeleken worden met een elevator pitch.

Het grote voordeel van een modern cv is dat je veel meer vrijheid hebt. Laat jouw creativiteit de vrije loop, let er wel op dat jouw cv overzichtelijk blijft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke kleuren je gebruikt, welke lettertypes je gebruikt en welke indeling je aanhoudt.

Ook zijn competenties al jaren een belangrijk onderdeel om jezelf te onderscheiden. Bekijk de vacature goed, onderzoek daarnaast de bedrijfscultuur en de branche. Welke competenties van jou passen hier bij? In een modern cv duik je hier verder op in dan vroeger. Kijk niet alleen naar jezelf maar kijk hoe jij in het plaatje past van de desbetreffende vacature.

Verder kan je een moderne cv uitbreiden met jouw vaardigheden, skills, reizen/stages, social media profielen en persoonlijke websites.

Het uiterlijk van je moderne cv

De tijd van enkel zwart en wit zijn voorbij. Het ontwerp van een moderne cv heb je veel meer speelruimte dan bij een traditioneel cv. Het toevoegen van kleuren aan je cv is de meest visueel voor de hand liggende verandering die je kunt aanbrengen. Dit zie je ook in het voorbeeld van het moderne cv.

Pas op met het gebruik van kleuren. Kijk of de kleuren goed met elkaar matchen. Het is wel aan te raden om een donkere kleur te gebruiken op een lichtere kleur, zo blijft je cv goed leesbaar. Al hoeft dit niet altijd, indien je een kleurencombinatie vindt waarbij het wel goed leesbaar is, kan je deze natuurlijk gewoon gebruiken.

Maak je moderne cv overzichtelijk met het gebruik van diagrammen of icoontjes. Hierdoor kan je jouw kennis en vaardigheden duidelijk weergeven. Daarnaast is het gebruik van logo's bij jouw werkervaring een toevoeging om de recruiter te laten zien waar je gewerkt hebt. Door het gebruik van logo's ziet een recruiter sneller waar je gewerkt hebt en kan het dienen als een geheugensteuntje.

De lengte en vorm van een hedendaags cv kan afwijken van de gebruikelijke standaard. Je hoeft niet per se gebruik te maken van een standaard staand A4 cv. Houd wel rekening met het soort bedrijf waarbij je solliciteert. Laat jouw creativiteit de loop en val op tussen die vele cv's. Je kan gebruik maken van meerdere pagina's, een andere papiergrootte of een liggend cv. Bij het ene bedrijf zal het meer toepasbaar zijn dan bij het andere.

De stijl van je moderne cv

Het succes van jouw cv hangt van andere factoren af dan een aantal jaar geleden. Houd daarom rekening met de stijl van je cv! Tijden veranderen en zo ook de manier van werken van recruiters en werkgevers.

Zorg dat je opvalt met je cv! Het is noodzakelijk dat je binnen 6 seconden de interesse wekt van de recruiter, anders is de kans groot dat jouw cv niet verder wordt bekeken. Zorg voor een overzichtelijk cv. Een onoverzichtelijk cv maakt het snel scannen van je cv veel moeilijker.

Een recruiter is niet altijd de enige die je cv scant. Er wordt in deze tijd steeds meer gebruik gemaakt van cv screening. Er wordt hier gezocht naar de juiste profielen, gebruik hierom veel gebruikte functietitels (of die van de vacature waarop je solliciteert). Zo is jouw cv vindbaar voor de software en is de kans groter dat jouw cv uit de screening komt.

Sommige lettertypes zijn niet goed leesbaar voor de software. Met Cambria, Calibri of Georgia zit je goed. Let er op dat je cv overzichtelijk moet blijven, daarnaast ben je vrij om elk lettertype, elke kleur en elke lettergrootte te gebruiken bij een moderne cv. Maak je cv leesbaar voor mens en computer!

Een moderne cv is meer dan het alleen het cv

Tegenwoordig is de kans erg groot dat een werkgever een aantal social media profielen bekijkt. Een werkgever dient zich wel aan regels te houden op het gebied van het checken van sociale media. Wees er op voorbereid dat jouw potentiële werkgever toch een kijkje neemt en zorg voor een professioneel profiel. Deze sociale profielen zijn erg belangrijk, want het zijn publieke voorstellingen van onszelf. Dit zie je ook in het voorbeeld van het moderne cv.

Door het benoemen van deze kanalen houd je zelf de controle en is het een extra stimulans om deze kanalen professioneel te houden. Ook help je de werkgever hiermee zodat de gemakkelijk jouw sociale media profielen kunnen bekijken.

Het is tegenwoordig mogelijk om creatieve manieren te bedenken om jezelf te verkopen aan je toekomstige werkgever. Naast een cv worden er tegenwoordig ook cv video's opgenomen. Een persoonlijke website is ook steeds meer van deze tijd, hierop kan je jezelf presenteren, je skills laten zien of content publiceren. Als je er voor kiest om een persoonlijke website te maken, deel deze dan op je cv via een link of QR-code.

Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? Bekijk onze cv voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw perfecte cv!

Motivatiebrief schrijven

Bij het schrijven van een motivatiebrief bij een moderne cv ligt de focus op dezelfde creativiteit die je gebruikt hebt in je moderne cv.  Jouw motivatiebrief moet dus in één lijn liggen met jouw cv.

Jouw motivatiebrief moet er net zo uitspringen als jouw moderne cv. Lees verder over hoe je dat doet!

Cv maken

Hulp nodig bij het opstellen van je cv en wil je meer tips over het maken van het perfecte cv?

Een cv is succesvol als je jouw werkervaring, opleidingen, competenties, vaardigheden en persoonlijkheid op de juiste manier weet over te brengen. Lees deze tips die je kunt toepassen bij het opstellen van je cv of die je kunt gebruiken als checklist om je huidige cv te optimaliseren.

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo kan iedereen aan de slag met een eigen creatieve cv. Maak snel en gemakkelijk je cv!

Veel succes met het ontwerp en natuurlijk met je volgende sollicitatie!

Bekijk alle cv templates

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo maak je snel en gemakkelijk je cv!

Bekijk alle cv templates