Geen tweede kans op een eerste indruk [infographic]

  • Pascal Joore
  • 3 september 2015

De eerste indruk die gevormd wordt tijdens het sollicitatiegesprek staat op de tweede plek in de top 5 van factoren die de meeste invloed hebben op de selectie van werknemers door recruiters. Na werkervaring (36%) bepaalt de eerste indruk die je achterlaat voor 24% of je wordt aangenomen of niet.

De eerste indruk is dus van cruciaal belang bij het sollicitatiegesprek. Om jou te helpen een onvergetelijke eerste indruk achter te laten bespreken we aan de hand van een leuke infographic waar je op moet letten!

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen?

Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

Het sollicitatiegesprek: geen tweede kans op een eerste indruk

Conclusie

Een eerste indruk is snel gevormd. Laat de eerste paar minuten van het sollicitatiegesprek daarom niet aan het lot over. Kom op tijd, kleed je gepast, geef een stevige hand, maak voldoende oogcontact, neem een open houding aan en zorg voor een vrolijke uitstraling.

Een goed begin is het halve werk!

Meer hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk ook eens onze andere blogs:

Vermijd uitstelgedrag bij het zoeken naar werk: 5 praktische tips Klinkt goed, of niet? Solliciteren met een accent 7 tips om succesvol te solliciteren terwijl je een baan hebt Het ultieme antwoord op de vraag: waarom moeten we jou aannemen? 5 vragen die je moet stellen tijdens het sollicitatiegesprek 7 vragen die je altijd kunt verwachten 6 tips voor intern solliciteren Het sollicitatiegesprek: 5 tips van een recruiter Bescheidenheid bij het zoeken naar werk: goed of slecht? 6 redenen waarom de best gekwalificeerde kandidaat de baan niet krijgt!

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

 

0 Reactie op "Geen tweede kans op een eerste indruk [infographic]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent