11 tips voor de meest productieve dag [INFOGRAPHIC]

  • Marjolein Gubbens
  • 3 maart 2020

We kennen vast allemaal dagen die voorbij vliegen. Heel de dag ben je druk geweest en aan het einde van de dag denk je, wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan? Alle taken die nog afgerond moeten worden blijven door je hoofd spoken. Erg frustrerend en slecht voor je gezondheid.

Het begon al in de ochtend. De wekker gaat, maar je snoozet nog minimaal drie keer. Hierdoor sta je duffer en later op dan gepland. Vervolgens fris je je op en blijkt er geen tijd meer over te zijn om nog op je gemak te ontbijten. Snel haast je de deur uit en kom je in de file terecht waardoor je nog meer gestresst op je werk aankomt.

Voordat je de agenda hebt kunnen bekijken open je de mail. Je pakt meteen de mails op die dringend lijken te zijn en raakt de agenda uit het oog. Het lijken allemaal kleine taken, maar vervolgens is de ochtend alweer voorbij gevlogen.

Collega’s komen nog langs met wat vragen en voor je het weet is de dag voorbij. Je weet eigenlijk niet goed wat je gedaan hebt, maar zeker niet de taken die eigenlijk moesten gebeuren vandaag.

Hoe maak je jouw dag productief?

Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je dagen productiever worden en je met minder stress naar huis gaat. Om je hierbij te helpen, hebben we een infographic gemaakt met tips waardoor jij jouw dag kunt veranderen in de meest productieve dag.

11-tips-voor-de-meest-productieve-dag

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Zo maak je van jouw dag een productieve dag

Het begin van de dag heeft veel invloed op de rest van de dag, hier kun je heel veel energie uit halen. Sta op tijd op, snooze niet en drink meteen een glas water. Op deze manier kom je niet duf je bed uit en breng je meteen je stofwisseling op gang. Pak gelijk wat workouts mee om jezelf op scherp te zetten.

Vervolgens heb je nog genoeg tijd over om een gezond ontbijt te maken, zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt voor een productieve dag. Nu kun je met een positief en rustig gevoel vertrekken naar je werk.

Eenmaal op je werk aangekomen begin je met de belangrijkste en moeilijkste taken. In de ochtend heb je de meeste focus. Hou die focus vast door je social media meldingen uit te zetten en je telefoon weg te leggen. Hierdoor bespaar je 30% van de tijd die je normaal extra besteedt aan taken.

Na een ochtend productief wat taken weg te hebben gewerkt is het tijd voor een verdiende pauze. Eet niet achter je bureau, laat je werk werk liggen en ga even wandelen met collega’s.

De wandeling heeft ervoor gezorgd dat je de middag weer met genoeg focus kunt beginnen. Uit onderzoek blijkt dat je concentratie in de middag minder is dan in de ochtend en je creativiteit juist beter is in de middag.

Sluit je werkdag af met het maken van een planning voor de volgende dag. Dit zorgt ervoor dat je de volgende dag meteen aan de slag kunt en overzicht hebt. Ga voor jezelf ook meteen na wat je allemaal hebt afgerond en streep dit door op je to-do-lijst, dit zal je een voldaan gevoel geven en het is weg uit je hoofd.

Maak ’s avonds nog even je hoofd leeg door met heel iets anders bezig te zijn dan met werk. Sporten is een hele goede manier om je hoofd leeg te maken.

Hierna kun je op tijd naar bed, zodat je voldoende nachtrust krijgt en de volgende dag weer fris kunt beginnen aan een nieuwe productieve dag.

 

Heb jij nog tips om de dag productiever te maken?

Laat het weten in onze reacties.

 

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "11 tips voor de meest productieve dag [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent