Voorbeeld cv commercieel medewerker binnendienst

Hoe maak je een Commercieel Medewerker Binnendienst cv?

Wil je gaan solliciteren voor een functie in de commerciële binnendienst? Dan wil je jouw toekomstige werkgever overtuigen dat jij de competenties en vaardigheden hebt om onderdeel van het verkoopteam te worden. Als Commercieel Medewerker Binnendienst ben jij namelijk dé schakel tussen de collega’s van de binnen- en buitendienst. 

Een cv is vaak het eerste wat recruiters of toekomstige werkgevers zien. Dit maakt het ontzettend belangrijk om een cv te maken waar jouw kwaliteiten naar voren komen. 

Op deze pagina vind je alles over het opstellen van een cv voor de functie Commercieel Medewerker Binnendienst. Bekijk hier een voorbeeld cv Commercieel Medewerker Binnendienst en handige cv tips!


Voorbeeld cv Commercieel Medewerker Binnendienst


Wil jij deze cv template gebruiken?

Bekijk hier het cv template en maak indruk met je volgende sollicitatie!

Bekijk het cv template

Indeling van het cv van een Commercieel Medewerker Binnendienst

Als Commercieel Medewerker Binnendienst ben je een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Je hebt een breed takenpakket, van het uitvoeren van administratieve taken tot het adviseren van klanten. 

Niet elke Commercieel Medewerker Binnendienst voert dezelfde werkzaamheden uit. Wanneer je werkzaam bent als backoffice medewerker voer je namelijk vooral administratieve taken uit, terwijl frontoffice medewerkers vooral contact behouden met klanten. Verzamel voordat je gaat solliciteren informatie over het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert en pas op basis daarvan je cv aan.   

De onderstaande tips helpen jou met een maken van een professioneel commercieel cv!

  • Tip 1. De indeling van het cv

Je wilt dat jouw toekomstige werkgever in no-time ziet wat voor ervaring jij hebt opgedaan en wat jouw vaardigheden zijn. Het is van belang om je meest recente werkervaring bovenaan te zetten. Op deze manier laat je zien welke vaardigheden jij het meest recent hebt ingezet. Geef per werkervaring kort aan wat je belangrijkste taken waren. Leg hierbij de focus op taken die ook in de vacature terugkomen. Voorbeelden hiervan zijn orderverwerking, opstellen van offertes, telefonisch klantcontact, klachtafhandeling etc.

Heb jij nog weinig commerciële werkervaring? Leg dan de focus op wat je wel hebt gedaan. Denk hierbij aan relevante nevenactiviteiten, de keuzevakken die je tijdens je studie hebt gekozen en je commerciële stages en bijbanen. 

  • Tip 2. Opleidingen en cursussen

Er is geen specifieke opleiding nodig om Commercieel Medewerker Binnendienst te worden. Het verschilt per bedrijf wat voor opleidingsniveau ze vragen, maar het minimale gewenste opleidingsniveau is vaak mbo. Meestal heb je een commerciële opleiding nodig voor deze functie. Denk hierbij aan Commerciële Economie, Bedrijfskunde en International Business & Management Studies. 

Heb jij naast een opleiding ook relevante cursussen of trainingen gevolgd, zoals een salestraining of een cursus administratief medewerker? Benoem deze dan ook. Dit geeft je een voordeel bij de keuze van een werkgever om je aan te nemen. 

  • Tip 3. Benoem competenties en (commerciële) vaardigheden 

Bij een cv als Commercieel Medewerker Binnendienst is het belangrijk dat jij je commerciële vaardigheden benoemt. Bij dit beroep houd jij je naast administratieve taken veel bezig met klantcontact en schakel je met collega’s. Een belangrijke commerciële vaardigheid die je nodig hebt is klantgerichtheid. Heb je hier ervaring mee? Benadruk dit dan in je cv! 

Het is een voordeel wanneer je werkervaring hebt in commercieel gebied. Ook bij bijbaantjes met waar je bepaalde commerciële vaardigheden hebt ontwikkeld, zoals bediening in de horeca of klantenservice medewerker, kunnen in je voordeel werken door je ervaring met klantcontact. 

Naast het commerciële, klantgerichte aspect is het als Commercieel Medewerker Binnendienst van belang dat je een nauwkeurige, zelfstandige werker bent die gemakkelijk snel schakelt. Je hebt namelijk een breed pakket aan taken en werkzaamheden. Laat dit in je cv terugkomen. Dit kun je doen bij de onderdelen Vaardigheden, Competenties of Eigenschappen. Je kunt er ook voor kiezen dit terug te laten komen in je persoonlijk profiel. Probeer dit dan wel kort te onderbouwen! Lees hier meer over het schrijven van een persoonlijk profiel.

  • Tip 4. Foutloos cv

Als Commercieel Medewerker Binnendienst is het van belang dat je een foutloos cv maakt. Een belangrijke eigenschap van een Commercieel Medewerker Binnendienst is namelijk nauwkeurigheid. Spelfouten of het vergeten van bepaalde belangrijke informatie werken mogelijk in je nadeel. 

Een veelgemaakte fout bij het maken een cv is het beschrijven van onnodige informatie. Ga daarom na welke competenties, vaardigheden en hobby’s relevant zijn voor deze functie.

Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? Bekijk onze cv voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw perfecte cv!

Overtuig met je motivatiebrief

In een motivatiebrief voor commerciële binnendienstfuncties laat jij zien waarom de functie zo goed bij je past. Laat je motivatie aansluiten op de vacature waarop je solliciteert. Omschrijf wat jouw toegevoegde waarde is binnen het bedrijf en in de functie. 

Overtuig je potentiële werkgever op je commerciële kwaliteiten. Benadruk je passie voor commercie en klantcontact en je vermogen om te overtuigen. Hiermee laat jij je toegevoegde waarde zien aan de werkgever en onderscheid je jezelf van andere kandidaten.

Lees hier meer over het schrijven van een goede motivatiebrief!

Als Commercieel Medewerker Binnendienst een cv maken

Hulp nodig bij het opstellen van je cv en wil je meer tips over het maken van het perfecte cv? 

Een cv is succesvol als je jouw werkervaring, opleidingen, competenties, vaardigheden en persoonlijkheid op de juiste manier weet over te brengen. Lees deze tips die je kunt toepassen bij het opstellen van je cv of die je kunt gebruiken als checklist om je huidige cv te optimaliseren.

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken. 

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo kan iedereen aan de slag met een eigen creatieve cv. Maak snel en gemakkelijk je cv!

Veel succes met het ontwerp en natuurlijk met je volgende sollicitatie!

Bekijk alle cv templates

Cv templates downloaden?

Ga jij voor een modern cv, een creatief cv of een origineel cv? Gebruik een van onze cv sjablonen om jouw perfecte cv te maken.

De cv templates zijn inclusief instructies en makkelijk aan te passen in Word. Zo maak je snel en gemakkelijk je cv!

Bekijk alle cv templates