Vergroot jouw kans op succes met de ultieme Elevator Pitch

  • Natasja van Wijk
  • 23 mei 2023
Wanneer je op zoek bent naar een baan, een promotie, een nieuwe klant of een investeerder voor jouw bedrijf, moet het schrijven van een Elevator Pitch bovenaan je to-do-lijst staan.

De Elevator Pitch is bedoeld om jezelf in ongeveer 30 tot 60 seconden te introduceren aan iemand die iets voor jou kan betekenen en vice versa. Door de pitch goed voor te bereiden, maak je veel kans om een goede eerste indruk achter te laten en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Hoe haal jij het meeste uit dit moment? Vergroot jouw kans op succes met de ultieme Elevator Pitch!

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

De ultieme elevator pitch

Conclusie

Zodra je op zoek bent naar een baan, een investeerder of iemand anders die jouw carrière naar een hoger niveau kan tillen, kan een sterke Elevator Pitch jouw kans op succes vergroten. Benoem in de Elevator Pitch jouw toegevoegde waarde door te focussen op de toekomst en relevante zaken te noemen. Terwijl je dit doet, moet je op je lichaamstaal letten en de luisteraar nieuwsgierig maken. Vergeet niet na jouw Elevator Pitch contactgegevens te delen. Zo kan er een tweede ontmoeting plaatsvinden om verder te praten en eventueel samen te werken.

Om de ultieme Elevator Pitch te kunnen houden en de kans op succes te vergroten, moet je veel oefenen! Mocht je meer hulp nodig hebben bij het voorbereiden van je pitch, kun je hier een uitgebreide uitleg vinden.

  Update: dit blog over de ultieme Elevator Pitch verscheen voor het eerst op 12 november 2015 en werd op 23 mei 2023 geactualiseerd.    

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "Vergroot jouw kans op succes met de ultieme Elevator Pitch"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent