5 tips om je carrière een boost te geven in de zomer

  • Iris Douwes
  • 18 juni 2019

Dit weekend is het weer zover, de zomer gaat van start. Waarschijnlijk associeer je de zomer met mooi weer, lekker ontspannen, lange zomeravonden en vakantie. Maar de zomer heeft ook invloed op de werkvloer en op jouw carrière.

Het is vaak een relatief rustige periode voor veel organisaties. Het betekent echter niet dat jij zelf dan ook rustig aan hoeft te doen. De zomer is een ideale periode om je carrière een boost te geven! Lees het in ons blog.

#1 Zoek de verdieping

De zomer is dé tijd om te kijken naar wat jij nu echt wilt in je carrière. Doe je nog steeds wat je graag wilt? Is dit je passie en ga jij nog elke dag met plezier naar je werk? Kortom, heb jij nog steeds werkgeluk? Lees hier verder hoe je de liefde voor je werk terugvindt. In de zomer heb je genoeg tijd om te kijken naar een nieuwe uitdaging of hoe jij je werk weer leuk kunt maken.

Ook is de zomer ideaal om jezelf te ontwikkelen, je kennis uit te breiden en nieuwe skills te ontdekken. Het relatief rustigere seizoen biedt een mooie mogelijkheid om te investeren in een cursus, een workshop of bijscholing. Neem bijvoorbeeld een zomercursus in het buitenland, een mooie ervaring en het staat goed op je cv.

Met investeren in je persoonlijke ontwikkeling maak je jezelf klaar voor de toekomst en verhoog je je eigen marktwaarde. Je wordt beter, professioneler en interessanter voor een hogere functie.

#2 Update je cv

Indien je besluit om in de zomer te kijken naar een nieuwe baan heb je genoeg tijd om je te oriënteren. Om jezelf nog beter in de markt te zetten kun je nog eens goed kijken naar je cv en/of sollicitatiebrief. Kijk eens kritisch naar hoe jouw cv eruit ziet, is deze nog wel volledig?

Je cv is een van de eerste dingen die je nieuwe werkgever van je te zien krijgt. Zorg dat je cv geen droge opsomming is van banen en opleidingen. Zorg voor een creatieve en moderne uitstraling van je cv en motivatiebrief! Zo val je meer op tussen de verschillende cv’s. Bekijk hier onze gemakkelijk te downloaden creatieve templates!

Laat je cv ook eens beoordelen door vrienden, familie of werkomgeving. Zij kunnen jou net die extra inspiratie geven en je helpen bij schrijf- en spelfouten.

Lees hier hoe je de meest gemaakte fouten op je cv kan voorkomen.

[wt_cv_template_cta]

#3 Actualiseer je social media profielen

De wereld digitaliseert steeds sneller. Het belang van een sterk online profiel is enorm. Een waardevolle bron in je carrière is het internet. Profileer je daarom sterk op social media. Een rustige zomerperiode is een uitstekende mogelijkheid om je sociale media te analyseren. Zeker als je tijdens of na de zomer wilt solliciteren kan dit je ontzettend vooruit helpen.

Neem je sociale media profielen is goed onder de loep en werk ze bij waar nodig. Het kan zo maar zijn dat je LinkedIn, Facebook, Twitter of Instagram een update kunnen gebruiken. Zorg dat je profielen er professioneel uit zien. Plaats een recente profielfoto en vraag of mensen een recensie over je willen schrijven.

#4 Ruim je werkplek op

Hoewel de ene persoon van nature meer georganiseerd is dan de ander, is het voor iedereen mogelijk om een opgeruimde werkplek te creëren. Een opgeruimde werkplek brengt immers de nodige voordelen met zich mee. De zomer is de ideale periode om je bureau of je kantoor op te ruimen. Zoek die stapels papierwerk eens uit!

Een opgeruimde werkplek heeft verschillende voordelen. Zo draagt een schone werkplek bijvoorbeeld bij aan je prestatievermogen. Door je eigen werkplek netjes te houden en bij te dragen aan een schoon kantoor, voorkom je irritaties bij je collega’s. Lees hier de andere voordelen van een opgeruimde werkplek!

#5 Netwerk

De zomer zorgt vaak voor een hele andere situatie op de werkvloer. Zo zullen verschillende collega’s op vakantie zijn, wellicht ook je vaste collega’s. Daarom is dit het geschikte moment om je netwerk te uit te breiden. Praat eens met collega’s die je normaal gesproken niet zo vaak spreekt.

Mensen hebben mensen nodig, creëer jouw eigen gemeenschap van mensen die elkaar helpen en adviseren. Dit zal je carrière positief beïnvloeden!

Vergroot niet alleen je professionele netwerk, maar ook je persoonlijke netwerk. Kijk eens of er binnen je vrienden en kennissen kring mensen zijn die interessant zijn voor je vakgebied.

Daarnaast kun je jezelf ook aansluiten bij een vereniging, gaan werken als vrijwilliger of je inschrijven voor netwerk-evenementen. Leer mensen kennen. Je eigen netwerk is vaak het belangrijkste om je carrière een stapje verder te helpen. Lees hier waarom netwerken zo belangrijk is!

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Boost je carrière in de zomer!

De tijd van mooi weer, lange zomeravonden en vakantie komt er weer aan. Kortom, het wordt zomer. Voor veel organisaties een rustige periode. Toch is het een mooi moment waarin jij je carrière een boost kan geven.

In de zomer heb je de tijd om te kijken wat jij zelf nu echt wilt en om jezelf te ontwikkelen. Indien je tijdens of na de zomer wilt solliciteren is het handig om je cv en motivatiebrief te updaten en je social media profielen te actualiseren.

Probeer eens een zomercursus of verdiep je in andere activiteiten. Daarnaast heb je genoeg tijd om je werkplek op te ruimen, wat verrassend veel voordelen met zich mee brengt. Ook heb je in de zomer genoeg tijd om te netwerken. Drink een kop koffie of een borrel met interessante collega’s, kennissen of vrienden die jouw carrière positief zullen beïnvloeden. 

Stelling: De zomer is voor mij de juiste periode om mijn carrière te boosten.

Eens of Oneens? Laat het ons weten in de reacties.

0 Reactie op "5 tips om je carrière een boost te geven in de zomer"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent