10 tips voor een succesvolle videosollicitatie [INFOGRAPHIC]

  • Daan Panis
  • 6 september 2018

Er zijn op dit moment meer openstaande vacatures dan ooit tevoren (bron). De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werkgevers er alles aan doen om nieuw personeel te vinden. Om het solliciteren zo laagdrempelig mogelijk te maken, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van videosollicitaties. Een videosollicitatie is gemakkelijk voor de kandidaat. Het bespaart tijd en geld, omdat de kandidaat niet naar de locatie hoeft af te reizen. Maar liefst 6 op de 10 HR managers geeft dan ook aan er gebruik van te maken. Tot op zekere hoogte lijkt een videosollicitatie op een normaal sollicitatiegesprek. Toch zijn er een aantal zaken waar je extra goed op moet letten. Om je optimaal voor te bereiden op een videosollicitatie, hebben we een infographic gemaakt waarin we 10 tips geven.

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

10 tips voor een succesvolle videosollicitatie infographic

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Een succesvolle videosollicitatie

Voor het gesprek is het handig om je apparatuur te checken, de juiste locatie te zoeken en om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Zet een aantal vragen op papier om meer te leren over de bedrijfscultuur.

Tijdens het gesprek moet je niet vergeten om regelmatig in de camera te kijken en kalm te blijven als de technologie je in de steek laat. Controleer na afloop van het gesprek of de verbinding is verbroken en vermijd chatfuncties voor vervolgcontact. 

Heb je vragen over het voeren van een sollicitatiegesprek? Lees dan ook eens onze andere blogs:  

Stelling: De voordelen van een videosollicitatie wegen op tegen de nadelen ervan!

Eens of oneens? Laat het ons weten in een reactie!

 

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "10 tips voor een succesvolle videosollicitatie [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent