Kerst op het werk: breng jouw werknemers in de kerstsfeer!

  • Natasja van Wijk
  • 30 november 2023

Met de twaalfde maand in zicht, liggen de feestdagen weer op de loer. Een uitgelezen moment om de sfeer op het werk te transformeren en een vleugje kerst toe te voegen.

Hoe krijg je jouw werknemers in de kerstsfeer en versterk je tegelijkertijd de teamgeest? Je leest het in ons nieuwe blog!

8 leuke ideeën voor kerst op het werk

Kerst vieren op het werk draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur, waarbij teambuilding wordt bevorderd en onderlinge relaties tussen collega’s worden versterkt. Ook zorgt het voor een positieve, levendige sfeer, waardoor werknemers meer werkplezier ervaren.

Ben je toe aan vernieuwende ideeën om de kerstsfeer op het werk naar een hoger niveau te tillen? We geven 8 inspirerende suggesties voor kerst op het werk.

#1 Geef sfeer aan de werkomgeving

Breng de kerstsfeer naar kantoor en laat je werknemers enthousiast worden voor de naderende feestdagen door de werkomgeving op te knappen.

Betrek het hele team bij dit feestelijke project, van het kiezen van de versieringen tot het ophangen van de verlichting en het optuigen van de kerstboom. Het is niet alleen gezellig, maar het bevordert ook de teambuilding.

Naast het aanpakken van de gemeenschappelijke ruimtes, kun je er ook voor kiezen om werknemers de mogelijkheid geven hun persoonlijke werkplek op te fleuren, zowel met feestelijke decoraties als met praktische verbeteringen.

kerstboom-WETALENT-2022

#2 Organiseer een kerstevenement

De feestdagen vieren is niet alleen iets voor thuis met familie en vrienden; het is ook een geweldige gelegenheid om de banden met je collega's te versterken. Organiseer een speciale dag of dagdeel waarop het hele team samen kerst viert, op een manier die bij jullie past.

Ga bijvoorbeeld gezellig uit eten en neem deel aan een leuke activiteit, zoals lasergamen of een escape room. Ook op de werkplek kun je een feestelijke sfeer creëren. Maak gedichtjes voor elkaar, speel een cadeauspel of …. laat je creativiteit de vrije loop!

WETALENT viert ieder jaar kerst op kantoor, met cadeau’s, gedichten, lekker eten en leuke spellen.

#3 Organiseer dagelijkse activiteiten

Waarom de kerstviering met het bedrijf beperken tot één evenement? Organiseer in deze periode dagelijks of wekelijks kleinere activiteiten, die jouw werknemers in de juiste sfeer brengen. Hier volgen een aantal ideeën:

Kersttruiendag

Stel een dag in waarop iedereen wordt aangemoedigd om een mooie, grappige of creatieve kersttrui te dragen.

Prijsuitreiking

Organiseer een prijsuitreiking om waardering te tonen aan je werknemers. Reik bijvoorbeeld prijzen uit voor de meest positieve persoon op het werk, de beste teamspeler of de meest creatieve oplosser van problemen. Houd er rekening mee dat je iedereen een prijs geeft, zodat niemand zich buitengesloten voelt.

Lekkernijen

Laat iedereen zijn of haar favoriete (kerst)gerecht maken. Dit kan variëren van koekjes tot hartige snacks en het creëert een gezellige sfeer van delen.

Kleine spellen

Voeg een vleugje competitie toe aan de lunchpauze met kleine kerstspellen. Denk aan kerstquizzen, een kaartspel of een eenvoudig bordspel met een feestelijk tintje. Dit helpt om de werkdag even te onderbreken en zorgt voor ontspanning en plezier.

#4 Flexibiliteit en werk-privébalans

De kerstperiode kan voor veel mensen een drukke tijd betekenen. Een leuk extraatje voor jouw werknemers is dan ook flexibiliteit rond de feestdagen. Het aanbieden van flexibelere werktijden stelt werknemers in staat om hun dag efficiënter te plannen, waardoor ze beter omgaan met persoonlijke verplichtingen en werkverantwoordelijkheden. Hybride werken, waar mogelijk, biedt flexibiliteit in de werklocatie, wat nuttig is tijdens de drukke reisperiodes rondom kerst.

#5 Geef een kerstgeschenk

Ook het geven van cadeautjes, in welke vorm dan ook, geeft jouw werknemers een gevoel van waardering. Een attent kerstgeschenk draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur en zorgt ervoor dat werknemers met een glimlach het jaar afsluiten.

Geef het cadeau een persoonlijk tintje door deze te personaliseren. Elk teamlid verdient individuele waardering, en met een gepersonaliseerd geschenk toon je aan dat je de unieke bijdrage van elk teamlid waardeert. Overweeg gepersonaliseerde items, handgeschreven kaartjes of zelfs afgestemde cadeaus op basis van de interesses van elk teamlid.

Kerstgeschenk-2022-WETALENT

#6 Kerstbonussen

Als de mogelijkheid er is en je de positie hebt, is het geven van kerstbonussen een krachtig gebaar om de waardering voor de inzet van je werknemers te tonen.

Zorg ervoor dat al jouw werknemers een kerstbonus krijgen: sluit niemand buiten. Dat geeft werknemers namelijk het gevoel dat sommigen bevoorrecht worden ten opzichte van anderen, wat leidt tot een gevoel van onderwaardering en ongelijkheid.

#7 Werk samen aan een goed doel

De tijd rond kerstmis biedt de gelegenheid om iets terug te geven aan de gemeenschap. Overweeg om als bedrijf een donatie te doen aan een goed doel, of organiseer een dag waarop het hele team de handen uit de mouwen steekt voor vrijwilligerswerk bij een (lokaal) goed doel.

Door als team samen te werken aan een goed doel geef je niet alleen iets waardevols aan anderen, maar versterk je ook de teamgeest en het gevoel van saamhorigheid binnen de organisatie.

#8 Deel het

Kies je ervoor om één of meerdere van de bovenstaande ideeën toe te passen? Deel dit dan met de buitenwereld! Door leuke kerstfoto's, video's en updates op social media te delen, versterk je het werkgeversmerk.

Geef ook andere (online) kanalen een feestelijk tintje. Versier jouw logo op de website met een kerstmuts, creëer een feestelijke e-mailhandtekening met kerstgroeten en deel feestelijke berichten op de bedrijfswebsite.

Het delen van de feestelijke sfeer online draagt bij aan een positief imago en trekt potentiële werknemers aan die op zoek zijn naar een bedrijfscultuur waarin plezier en betrokkenheid centraal staan.

Kerst op het werk

Laat de kerstperiode op het werk niet aan je voorbijgaan. Initieer gezamenlijke initiatieven die de feestelijke sfeer bevorderen. Van gezellige kerstevenementen tot dagelijkse activiteiten en extraatjes die de waardering voor jouw team onderstrepen.

Bij WETALENT vieren we elk jaar kerst met het hele team. Een dag vol cadeau’s, creatieve gedichten, leuke spelletjes en lekker eten. Hoe vieren jullie kerst binnen het bedrijf?

0 Reactie op "Kerst op het werk: breng jouw werknemers in de kerstsfeer!"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent