De 20 snelst groeiende beroepen [INFOGRAPHIC]

 • Pascal Joore
 • 21 april 2016

Het verschil in vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zorgt voor een groot aantal openstaande vacatures. Economische ontwikkelingen en maatschappelijke trends zorgen ervoor dat de vraag naar specifieke vaardigheden en kennis continu verandert. Door op de hoogte te zijn van deze veranderingen kun je als werkzoekende inspelen op de vraag en jouw kans op een baan vergroten!

Om je op weg te helpen, hebben we de 20 snelst groeiende beroepen van afgelopen jaar voor jou op een rijtje gezet in een leuke infographicZit er een functie tussen waarvan jouw hart sneller gaat kloppen?

Let op: de percentages zijn gebaseerd op het aanbod van online vacatures in 2015. Daarnaast betreft het de percentuele groei en dus niet de groei in absolute getallen.

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

De 20 snelst groeiende beroepen infographic

Conclusie

Door in te spelen op de vraag naar specifieke kennis en vaardigheden vanuit de arbeidsmarkt, kun je jouw positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeteren. Vooral wanneer je moeite hebt met het vinden van een baan, kan het lonen om de arbeidsmarkt zorgvuldig te onderzoeken. Hierboven staan slechts 20 beroepen gepresenteerd, maar er zijn natuurlijk veel meer beroepen waar op dit moment vraag naar is. Kijk kritisch naar het aanbod van vacatures en vergeet daarbij de verborgen arbeidsmarkt niet. Zodra je een beeld hebt van de vraag is het jouw taak om te bepalen of de functie voor jou haalbaar is. Hierbij hebben we het niet alleen over zaken als niveau of locatie, maar ook over jouw persoonlijke drijfveren. Inspelen op de vraag is een effectieve manier om werk te vinden, maar deze vraag mag geen belemmering vormen voor het waarmaken van je dromen!

Stelling: De beste manier om een baan te vinden is door in te spelen op de vraag vanuit de arbeidsmarkt!

Eens of oneens? Laat het ons weten in een reactie!

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

2 Reacties op "De 20 snelst groeiende beroepen [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent

  • Floor
  • 21 april 2016

  Mooi getekende infographic, maar die percentages zeggen zo weinig. Hoeveel hondenuitlaters waren er vóór 2015?

  Daarnaast spreken jullie over de snelst groeiende beroepen, maar vergeten jullie voor het gemak te vermelden dat de infographic een bron gebruikt die gaat over de stijging in online vacatures.

  O ja, in de bron die jullie vermelden staat overigens “Monteur kozijnen, trappen, rolluiken 177%”

  Jammer dat deze mooie infographic zo belabberd samengesteld is.

   • Ivo Bourgondiën
   • 22 april 2016

   Hallo Floor,

   Bedankt voor je opmerkingen. Ik heb de infographic aangepast en in de introductie vermeld dat het om de stijging in online vacatures gaat.
   De groei van het aantal vacatures is inderdaad weergegeven in percentages. Dit zorgt voor opmerkelijke resultaten die zich perfect laten lenen voor een infographic. Het feit dat dit geen absolute getallen zijn spreekt voor zich, maar ter verduidelijking heb ik dit nu ook vermeld in de introductie.