8 invloeden in jouw werkomgeving om te verbeteren [INFOGRAPHIC]

  • Iris Douwes
  • 30 juni 2020
Tijdens je werkdag zijn er veel invloeden in je werkomgeving, zoals pratende collega’s, telefoongesprekken of muziek. Door veel prikkels in jouw omgeving kan de productiviteit verminderen, daarentegen zijn er ook invloeden die jouw productiviteit in jouw werkomgeving juist verhogen! Wanneer je de impact van deze invloeden in jouw werkomgeving doorhebt kun je hier rekening mee houden. Door verschillende aanpassingen te doen haal je er enorm veel voordeel uit! Bekijk in onze infographic 8 invloeden in jouw werkomgeving die je kan verbeteren!

Verbeter deze 8 invloeden in jouw werkomgeving!

Verbeter deze invloeden tijdens jouw werkdag en verhoog de productiviteit!

8 invloeden om jouw werkomgeving te verbeteren - def

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

#1 Bellende en pratende collega’s

Op kantoor wordt er gebeld en gepraat, maar in welke mate dit gebeurt kan invloed hebben op jouw productiviteit. De productiviteit van werknemers neemt met 66% af door afleidende geluiden op kantoor.

Waarbij telefoongesprekken (75%), pratende collega’s (72%) en overgaande telefoons (66%) de grootste stoorzenders zijn. Probeer voor je collega’s een aparte ruimte op te zoeken als je gaat bellen, indien dit mogelijk is. Hierdoor wordt afleiding van de eigen werkzaamheden beperkt.

Daarnaast is het ook handig om gesprekken over jouw privéleven te beperken tot de lunch of andere pauzes. Zet daarnaast ook je telefoon op stil of trillen.

#2 Planten

Indien je lange dagen op kantoor maakt is het belangrijk dat de ruimte rust uitstraalt en gezond is.

Mensen die werken in een ruimte met planten melden zich 20% minder vaak ziek. Daarnaast vindt 26% van de werknemers hun werkplek er aantrekkelijker uitzien met planten. Zorg voor planten in je kantoorruimte!

#3 Muziek

90% van de werknemers presteert beter bij het luisteren naar muziek. 88% van die werknemers werkt ook nauwkeuriger met muziek aan. Luister naar muziek, maar stem wel met je collega’s af welke muziek er wordt gedraaid. Lees hier meer over de invloed van muziek op je werk!

#4 Honden

68% van de medewerkers neemt graag een huisdier mee naar het werk. Zes op de tien werknemers denken dat honden op kantoor een positieve invloed zullen hebben op de sfeer, het geluksgevoel, het stressniveau en de sociale interactie tussen collega’s. Als een collega een hond thuis heeft, kan deze meegenomen naar het werk. Probeer dit bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week.

#5 Licht

Kantoorgebruikers met een werkplek dicht bij een raam krijgen tijdens kantooruren 173% meer licht en slapen gemiddeld 46 minuten per nacht langer. Uitzicht en daglicht heeft voor 6,5% invloed op ziekteverzuim. Een goed uitzicht helpt de ogen te ontspannen en opnieuw te focussen. Zorg ervoor dat je kantoorruimte genoeg ramen bevat.

#6 Temperatuur

Werknemers die een hoge mate van controle ervaren over het binnenklimaat zijn gemiddeld 6% productiever. Tussen de 20 en 25˚ C graden is de productiviteit optimaal. Zorg ervoor dat je een aanpasbare thermostaat in jouw werkomgeving hebt.

#7 Kleur

Verschillende kleuren in de kantoorruimte kunnen ook zorgen voor bepaalde invloeden. Blauwe en groene accenten zorgen voor rust. Daarnaast zorgen rode, oranje en gele kleuraccenten voor een toename van energie, productiviteit en creativiteit. Probeer daarom de werkomgeving aan te kleden met accessoires in verschillende kleuren.

#8 Ontspanning

Ongeveer 1 op de 3 werknemers ervaart een te hoge werkdruk. De prestaties van medewerkers nemen met 30% toe door een combinatie van meditatie, yoga, powernaps en massages op de werkvloer toe te passen. Probeer voor het werk of na het werk te ontspannen, ook in de lunchpauze is het belangrijk dat je even ontspant. Maak bijvoorbeeld een wandeling of ga tafeltennissen.

Invloeden in jouw werkomgeving!

Zorg ervoor dat er genoeg stilte is in de ruimte waar je werkt. Vul de werkomgeving aan met planten en maak gebruik van muziek. Daarnaast kan een kantoorhond zorgen voor positieve invloeden.

Het hebben van voldoende daglicht en een ideale temperatuur draagt ook bij aan een verbeterd kantoor. Ook het hebben van verschillende kleuren is belangrijk voor de productiviteit, energie en creativiteit. Rust en ontspanning rondom het werk heen is belangrijk, de kleuren groen en blauw werken hier ook aan bij.

 

Stelling: Ik maak het regelmatig mee dat bovenstaande invloeden mijn productiviteit negatief beïnvloeden. Eens of Oneens. Laat het ons weten in de reacties!

 

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "8 invloeden in jouw werkomgeving om te verbeteren [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent