Hoe recruiters Social Media gebruiken om jou te vinden! [infographic]

 • Tim van der Zouwen
 • 4 juni 2015
Recruiters maken steeds meer gebruik van Social Media om mensen te werven. Dit betekent dat jouw online voorkomen een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Bekijk de onderstaande infographic om erachter te komen welke Social Media recruiters gebruiken om jou te vinden, welk onderdeel van jouw online profiel het belangrijkst is en wat je beter niet op Social Media kunt zetten! Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.
infografic-8-feiten-over-recruiters

Conclusie:

Als werkzoekende is het belangrijk dat je online vindbaar bent, maar ook dat jouw online voorkomen aan sluit bij de baan die je zoekt. Neem deze tips mee in de zoektocht naar jouw droombaan en vergroot de kans om gevonden te worden!

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

 

4 Reacties op "Hoe recruiters Social Media gebruiken om jou te vinden! [infographic]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent

  • H. Prinsen
  • 10 juni 2015

  Leuk dat recruiters kijken naar de duur van het dienstverband. Maar wat halen ze daar eigenlijk uit? Dat als je ergens maar kort hebt gewerkt, je je werk snel zat bent? Of juist lang, dat je dan weinig vernieuwend bent, of vastgeroest? Er kunnen heel veel goede redenen zijn om ergens lang of kort te werken. Pas als je met iemand in gesprek daarover gaat kom je erachter. Uit een cv haal je dat niet!!!

   • janneke
   • 12 juni 2015

   Ik Ben erg ziek geweest en daarom gaten in mijn cv of korte dienstverbanden. Ik weet zeker dat dit een grote reden is Waarom ze mij niet uitnodigen voor een gesprek. En wat u zegt klopt ook. Soms denk ik zou ik het uitleggen in de motivatie, maar dan heb ik kans dat ik niet word uitgenodigd omdat ik ziek ben geweest. Ik heb trouwens alleen een LinkedIn met eigen naam. Facebook en Twitter etc.. zijn prive. (Niet mijn eigen naam en via privé mailadres)

  • Natascha
  • 12 juni 2015

  Wat wordt er precies bedoeld met een culturele match?

   • Ivo Bourgondiën
   • 15 juni 2015

   Een culturele match is de mate waarin jij bij het bedrijf en de bedrijfscultuur past. De bedrijfscultuur omvat de normen, waarden, gewoonten en rituelen binnen een organisatie. Gaan de mensen formeel gekleed naar hun werk? Hoe worden er besluiten genomen? Dit soort zaken worden door de cultuur bepaald.

   Recruiters zoeken naast de competenties en functievereisten ook naar iemand die bij de rest van de werknemers past. Iemand die het goed kan vinden met het bedrijf, haar mensen en het beleid. Een goede match is belangrijk voor zowel de werkgever als de werknemer. Werknemers die zich thuis voelen zijn productiever, enthousiaster, gemotiveerder, gelukkiger, etc.