8 apps die jou helpen om effectiever te werken

  • Daan Panis
  • 24 oktober 2017
Tegenwoordig zijn er ontelbaar apps om je leven makkelijker en comfortabeler te maken. Ook voor je werk bestaan er apps, waardoor je effectiever te werk kan gaan. Wanneer je effectiever werkt, besteed je jouw tijd beter, waardoor je minder last hebt van stress. Je maakt minder fouten en hierdoor wordt de kwaliteit van jouw werkzaamheden verbeterd. Misschien maak je al gebruik van een aantal van deze apps, maar als dat niet zo is, raden wij het zeker aan om er eens een paar uit te proberen. Ze zijn bijna allemaal gratis en erg gebruiksvriendelijk. Lees hieronder 8 apps die jou helpen om effectiever te werken.

Evernote

Notities, post-its en takenlijsten zijn er om jouw leven gemakkelijker te maken. Toch kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, omdat je te veel van deze “handige” geheugensteuntjes gebruikt. Evernote bundelt alles in één handig overzicht.  Het is al jarenlang één van de meest gedownloade productiviteit apps op de markt. De grote stapels post-its, takenlijsten en notities van bijeenkomsten zijn vanaf nu verleden tijd. Het handige aan Evernote is de goede interactie tussen telefoon en computer. Je kunt tijdens een vergadering aantekeningen maken op je telefoon en deze een tijdje later nader uitwerken op de computer. Daarnaast is het mogelijk om deze aantekeningen te delen met je collega’s en een reminder toe te voegen aan taken die je zeker niet mag vergeten.

Freedom

Tijdens het werk kijk je snel even op je telefoon om te kijken of je nog likes hebt gekregen op een foto die je dit weekend op Facebook hebt gezet. Voordat je het weet zit je alweer op het einde van je tijdlijn en ben je een half uur verder. Jammer van de verloren tijd! Je telefoon kan voor veel afleiding zorgen tijdens het werk. Freedom is de ideale oplossing om gefocust te blijven op je taak. Deze app laat jou een tijdschema instellen, waarin jij niet gestoord wilt worden. In dat tijdsschema blokkeert Freedom websites zoals Facebook, Twitter en Instagram, zodat jij je volledig op één taak kan richten.

Lastpass

Je wilt inloggen op een bepaalde website, maar je bent je wachtwoord vergeten. Ontzettend frustrerend en het kost je ook nog eens veel tijd om het wachtwoord te resetten. Gelukkig bestaan er apps om je wachtwoorden te bewaren op één plek. Lastpass is jouw persoonlijke database van al je wachtwoorden. Je hoeft je wachtwoorden dus niet meer zelf te onthouden. Lastpass synchroniseert zich op alle apparaten, dus je hoeft niet steeds de app te openen op je mobiele telefoon. Wanneer je een wachtwoord hebt opgeslagen in Lastpass, vult de app de wachtwoorden automatisch in als je een website opent. Doordat je zelf je wachtwoorden niet meer hoeft te onthouden, kun je op verschillende sites verschillende wachtwoorden gebruiken. Als er op een website een lek ontstaat, zijn niet meteen de gegevens van al je andere accounts openbaar. Lastpass beschikt ook over een wachtwoord generator die automatisch lange en willekeurige wachtwoorden genereert waardoor je accounts beter beschermd zijn. Onveilig idee? Als je het niet prettig vindt om je wachtwoorden met een app te delen, kun je de volgende tip toepassen. Gebruik 4 cijfers of letters die je niet vergeet (bijvoorbeeld jouw pincode of postcode) en gebruik het om elk wachtwoord mee te beginnen. Sla vervolgens de wachtwoorden op zonder jouw persoonlijke toevoeging, zodat de wachtwoorden onbruikbaar zijn voor anderen. Voorbeeld: Vermelding in de app: W@chtwoord Daadwerkelijke wachtwoord: 1234W@chtwoord

Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Genius Scan

Je baas vraagt je naar het verslag dat hij gisteren aan jou heeft gegeven. Helaas ben je door de grote stapel papierwerk op je bureau, het overzicht verloren en kun je het verslag niet meer terugvinden. Ook voor dit probleem is er een handige app. Genius Scan transformeert je telefooncamera in een scanner, waardoor je gemakkelijk al je papieren kunt digitaliseren en ordenen in verschillende mappen. De documenten kunnen worden geëxporteerd naar JPEG en PDF-files. Hierdoor kun je ze makkelijk versturen als je baas de documenten nodig heeft.

IFTTT

Even het weerbericht bekijken waneer je opstaat of je telefoon op stilzetten als je op kantoor komt. Kleine handelingen, maar opgeteld ben je hier aan het einde van de dag een lange tijd mee bezig. Er bestaat een app die al deze handelingen kan automatiseren, waardoor je dus veel tijd bespaard. IFTTT staat voor IF This, Then That. Met deze app kun je allerlei routine handelingen automatiseren. Het linkt verschillende apps met elkaar, zodat je ze nòg effectiever en gemakkelijker kunt gebruiken. De mogelijkheden van deze app zijn oneindig. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je telefoon op stil gaat, wanneer je het kantoor binnenloopt. Ook erg handig: Als je van je werk wegrijdt, kun je met de app de thermostaat van je woning op de ideale temperatuur zetten. Daarnaast kan IFTTT automatisch een berichtje naar je partner sturen, wanneer je naar huis vertrekt.

Pocket

Tijdens het werk kom je allerlei interessante artikelen, mooie websites en grappige filmpjes tegen. Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je afdwaalt van hetgeen je eigenlijk moet doen. Met Pocket kun je deze items opslaan voor een geschikter moment, zodat je niet te veel tijd verliest met het lezen van deze interessante artikelen. Wanneer je wel tijd hebt om deze artikelen en video's te bekijken, ga je naar de app en kun je alles wat je hebt opgeslagen nog eens bekijken.

Toggl

Stel, je moet verslag uitbrengen van de tijd die je besteedt aan bepaalde taken. Het is dan verleidelijk om een schatting te maken, omdat je zelf goed weet waar je je tijd aan besteedt. Toch blijkt dit in de realiteit vaak af te wijken. Er zijn manieren om dit makkelijk en nauwkeuriger te meten. Toggl is een app om te meten hoe lang je ergens mee bezig bent. Je zult misschien denken: “Dit kan toch ook simpelweg met een stopwatch.” Dat klopt, maar Toggl geeft ook automatisch een analyse van je tijdsregistratie. Met deze analyse kun je goed kijken hoe lang je met verschillende taken je bezig bent. Ten eerste is dit handig om te kijken naar het verleden, welke taak je het meeste tijd heeft gekost. Daarnaast kun je deze data ook gebruiken voor de toekomst. Je weet nu hoe lang je ergens mee bezig bent geweest, waardoor je de volgende keer beter kunt plannen.

Slack

Je krijgt via de mail een verzoekje van een collega of je een kopje koffie kan meebrengen, omdat je nu toch al beneden bent om iets uit de printer te halen. Je mailbox staat waarschijnlijk vol met dit soort nutteloze e-mails van collega’s. De kleine opmerkingen en mededelingen zorgen ervoor dat je de mails met veel prioriteit uit het oog verliest. Slack is een oplossing voor dit soort e-mails. Het is een app voor berichten die tussen e-mail en chatten in zitten. Het brengt alle communicatie binnen een bedrijf op één plek zonder dat het een chaos wordt. Berichten en documenten kunnen worden uitgewisseld op verschillende platforms met groepsgenoten van de Slackgroep.

Apps om effectiever te werken

Er bestaan veel apps om je werkdag effectiever te laten verlopen. Iedere app heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Download de app die voor jouw de meeste voordelen heeft. Let er wel op dat je telefoon niet voor te veel afleiding zorgt!  

Stelling: apps gebruiken tijdens het werken zorgt alleen maar voor afleiding!

Eens of oneens? Laat het ons weten in een reactie!

0 Reactie op "8 apps die jou helpen om effectiever te werken"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent