7 factoren waar je naast salaris ook naar moet kijken [INFOGRAPHIC]

  • Pascal Joore
  • 11 maart 2016
Wanneer mensen wordt gevraagd welke factoren ze belangrijk vinden bij de zoektocht naar een nieuwe baan, geeft maar liefst 61% aan salaris het belangrijkst te vinden.

Op zijn minst opmerkelijk te noemen, omdat uit een omvangrijke meta-analyse naar werktevredenheid blijkt dat de associatie tussen salaris en werktevredenheid zeer zwak is. Slechts 2% van de werktevredenheid wordt bepaald door het salaris dat we ontvangen.

Werkzoekenden zijn dus geneigd om zich te veel op het salaris te focussen, waardoor ze andere factoren die ook bijdragen aan werktevredenheid (onbewust) verwaarlozen.

Om te voorkomen dat je jouw keuze baseert op alleen het salaris en op de lange termijn spijt krijgt, hebben we een infographic gemaakt waarin we 7 andere factoren behandelen die je bij je zoektocht moet betrekken!

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

7 factoren waar je naast salaris ook naar moet kijken infographic

Conclusie

Geld is geen intrinsieke motivator. Door je alleen te focussen op salaris, is de kans groot dat een gebrek aan intrinsieke motivatie je (op de lange termijn) ongelukkig maakt.

Kijk dus verder dan het salaris en zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt op een plek waar je je thuisvoelt. Laat salaris nooit de enige motivatie zijn om ergens te gaan werken!

Stelling: Wanneer je je door geld laat leiden bij de zoektocht naar een baan houd je het niet lang vol op de betreffende positie!

Eens of oneens? Laat het ons weten in een reactie!

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "7 factoren waar je naast salaris ook naar moet kijken [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent