6 factoren die jouw werktevredenheid beïnvloeden [INFOGRAPHIC]

  • Pascal Joore
  • 6 december 2016

Werktevredenheid is de mate waarin werknemers tevreden zijn over hun werk(omgeving). Een hoge mate ervan heeft een positief effect op jouw productiviteit, motivatie en loyaliteit. Met andere woorden, het zorgt ervoor dat je met plezier naar je werk gaat!

De tevredenheid is afhankelijk van allerlei factoren. Hoewel je deze factoren niet volledig in de hand hebt, kun je je eigen werktevredenheid wel degelijk verhogen door er actief mee aan de slag te gaan.

Om je hierbij te helpen, hebben we een infographic gemaakt waarin we de 6 meest belangrijke factoren van werktevredenheid presenteren (bron).

Wil je deze infographic op je eigen website plaatsen? Scroll dan naar beneden, kopieer de embed code en plak deze in de HTML van je eigen website.

6 factoren die jouw werktevredenheid beïnvloeden - INFOGRAPHIC

Conclusie

Jouw tevredenheid wordt grotendeels bepaald door de 6 factoren. Door hier actief mee bezig te zijn of mee aan de slag te gaan, kun je dus je eigen werktevredenheid verhogen.

Het verhogen van de werktevredenheid heeft een positief effect of de productiviteit, motivatie en loyaliteit van werknemers. Dit is niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor de werkgever.

De loyaliteit die voortvloeit uit een hoge werktevredenheid is namelijk goed voor het behoud van werknemers. Daarnaast zorgt een hoge werktevredenheid voor trotse werknemers, waardoor ze optreden als ambassadeurs van de organisatie en het imago verbeteren!

Wat maakt jou een tevreden werknemer? Wat doe jij om je eigen werktevredenheid te verhogen? Laat het ons weten in een reactie!

Plaats deze infografic op je website (kopieer de code hieronder):

0 Reactie op "6 factoren die jouw werktevredenheid beïnvloeden [INFOGRAPHIC]"

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent