Manon Trommelen – ervaringsverhaal

 

Manon-Trommelen-Recruiter-Wetalent

Maak kennis met Manon Trommelen! Manon is een van onze recruiters en op deze manier laten we jullie kennis met haar maken. Manon kwam het WETALENT-team in 2019 versterken en vertelt hier graag meer over.

Voordat we starten, wie is Manon?

Manon gaat in haar vrije tijd graag hardlopen en fitnessen. Daarnaast gaat ze in de zomer kamperen en in de winter naar de sneeuw om te snowboarden.

Manon heeft een HRM/juridische achtergrond. Voordat zij bij WETALENT aan de slag ging werkte zij bij de gerechtsdeurwaarder. Haar interesse in het recht heeft ze nooit verloren, zo is Manon binnen WETALENT verantwoordelijk voor de AVG.

De vader van Manon heeft een architectenbureau. De interesse en affiniteit met de bouw(toelevering) is mede hierdoor er altijd al geweest.

Tijdens haar studie Human Resource Management aan Avans Hogeschool kwam ze in contact met WETALENT. Manon volgde WETALENT al een tijdje op social media en ze hoorde van de werknemers die er werkten altijd positieve verhalen.

Aan het woord: Manon Trommelen

Bij de gerechtsdeurwaarder miste ik het contact met collega’s waarmee ik kon sparren over HR-vraagstukken. Daarnaast wilde ik meer contact met werknemers om te praten over ontwikkelmogelijkheden. Op dat moment werd ik getriggerd door werving en selectie.

Toentertijd was ik al bekend met WETALENT. Er was in eerst instantie geen vacature, maar ik ben contact blijven houden met een werknemer van WETALENT. Tijdens mijn deeltijdstudie HRM op Avans Hogeschool heb ik gesolliciteerd bij WETALENT en kwam ik in contact met Pascal.

De kennismaking

De kennismaking bij WETALENT verliep eigenlijk heel soepel voor mijn gevoel. Het gesprek werd op een fijne manier ingestoken. Het ging voornamelijk over wat ik wilde, wat voor werkzaamheden ik heb gedaan en wat mijn toegevoegde waarde was voor WETALENT.

Na het gesprek heb ik ook nog kennis gemaakt met de collega’s. Hierna heb ik nog een ochtend meegelopen, waardoor ik kon proeven wat een recruiter onder andere doet. Daarna heb ik er een weekend over nagedacht en vervolgens besloten om de uitdaging aan te gaan! Starten als recruiter bij WETALENT.

team

Aan de slag bij WETALENT

Ik had één dag meegelopen, maar in de realiteit is het werk van een recruiter natuurlijk veel uitgebreider. Bij WETALENT heb je heel veel vrijheid, je mag alles van A tot Z oppakken.

Een werkdag bij WETALENT ziet er voor mij afwisselend uit. Ik start de dag met het bekijken en beantwoorden van mijn mails en berichten op mijn telefoon. Indien ik afspraken heb bereid ik deze voor. Ik bekijk nogmaals het cv en de motivatie van de kandidaat en ik zoek informatie op over het bedrijf waar hij of zij nu werkt.

Nadat ik het kennismakingsgesprek heb gehad met de kandidaat, maak ik een gespreksverslag. Indien het gesprek positief is leg ik de kandidaat voor bij de klant. Wanneer ik geen afspraken heb staan, behandel ik alle binnengekomen sollicitanten. Vervolgens ga ik verder met de AVG, waarvoor ik verantwoordelijk ben binnen WETALENT, of het hunten van kandidaten.

De afwisseling in de functie van recruiter bij WETALENT vind ik erg leuk. Het leren kennen van mensen en hen begeleiden naar de volgende stap in hun carrière persoonlijkheden, daar krijg ik energie van. Daarnaast maak je kennis met veel bedrijven in de branche.

Ik vind de bedrijfscultuur bij WETALENT erg prettig werken. Er zijn korte lijnen, dit maakt het informeel en persoonlijk. Als je het ergens niet mee eens bent kan je dit gelijk aangeven, maar ook als je bepaalde dingen juist wel goed vindt kan je hierin snel schakelen.

Ik vind het ook prettig dat WETALENT zich toespitst op één branche. Ik wil dit werk niet in een andere branche doen. De bouw(toelevering) vind ik heel interessant, ook schakelen de mensen in deze branche prettig. Lekker direct, no-nonsense en ze winden er geen doekjes om.

Toekomstbeeld

Bij WETALENT zit ik zeker goed op mijn plek en ik ga met plezier naar mijn werk. Ik wil mijzelf nog verder ontwikkelen binnen WETALENT, de branche is heel uitdagend. Er zijn continue ontwikkelingen en je kan jezelf blijven uitdagen.

Ik wil mijzelf nog meer verdiepen in de markt, de verschillende functies, acquisitie en het eventueel helpen bij beurzen. De AVG blijf ik interessant vinden. Er is continue ontwikkeling op juridisch vlak. Ik zit goed op mijn plek bij WETALENT en ik wil nog veel kandidaten helpen en begeleiden naar werkgeluk!