Ervaringsverhaal Kirsten Kolen

Kirsten-Kolen

Maak kennis met Kirsten Kolen! Kirsten is vanaf begin 2022 onderdeel geworden van het WETALENT-team als Searcher en is ondertussen doorgegroeid naar een functie als Recruiter. Lees snel verder om haar beter te leren kennen!

Voordat we starten, wie is Kirsten?

Kirsten is in haar vrije tijd graag op stap met haar vriendinnen. Zowel festivals als diverse kaas- en wijnavonden mogen daarbij niet ontbreken. Daarnaast vindt ze het leuk om bezig te zijn met fashion en uiterlijke verzorging. Kirsten woont in Vlijmen en hier sport ze dagelijks met verschillende workouts van o.a. Pamela Reif.

Na haar studie wist Kirsten dat ze een baan wilde waar ze in contact stond met mensen. Het helpen van mensen en het adviseren van klanten vindt ze erg leuk. Kirsten vertelt graag hoe ze bij WETALENT terechtkwam en over haar doorgroei naar de functie als Recruiter!

Aan het woord: Kirsten Kolen

Aan het begin van mijn carrière ben ik zoekende geweest naar wat voor functie ik precies wilde uitoefenen. Hetgeen wat voor mij wel duidelijk was, was dat ik iets met mensen wilde doen, mensen helpen. In de tijd dat ik aan het solliciteren was, heb ik gesproken met verschillende bedrijven. Ik solliciteerde voornamelijk op functies in de binnendienst.

Toen ik een vriendin van mijn zus sprak, die ook werkzaam is als recruiter, leek dit dé functie te zijn die perfect bij mij zou passen. Na twee gesprekken had ik kennis gemaakt met het bedrijf en de collega’s. Ik was erg enthousiast dat ik bij WETALENT kon beginnen als Searcher en zo uiteindelijk door kon groeien naar de functie als Recruiter.

De kennismaking

Doordat ik Iris al kende wist ik wat ik kon verwachten tijdens het sollicitatiegesprek. Het is erg waardevol dat je jezelf kan voorbereiden aan de hand van iemand die al werkzaam is bij het bedrijf. Zo ging ik vol goede moed het gesprek in.

Het eerste gesprek had ik met Manon en Floor, zij waren beide recruiters bij WETALENT. Ik vond het een heel fijn en open gesprek. Er was ruimte om vragen te stellen en dingen uit te leggen. Natuurlijk stelden ze mij ook vragen, maar die kon ik rustig beantwoorden. Het was eigenlijk een heel relaxed gesprek over een eventuele positie binnen WETALENT. Deze aanpak van het gesprek vond ik erg prettig.

Mijn tweede gesprek was met Pascal, de eigenaar van WETALENT. Tijdens dit gesprek kreeg ik vanuit Pascal gelijk tips mee waar ik echt iets aan had. Hij liet ook gelijk doorschemeren dat hij het wel aandurfde om mij te laten starten als Searcher om mezelf verder te ontwikkelen naar Recruiter.

Jubileum - 10 jaar

Aan de slag bij WETALENT

De eerste week bij WETALENT vond ik erg spannend. Dit werd al wel snel weggenomen. Ik voelde mezelf gelijk al heel welkom. Iedereen maakt gelijk tijd om jou te leren kennen. Daarnaast was het fijn dat ik iemand kreeg toegewezen waar ik mijn vragen aan kon stellen. Ook werd het werk goed uitgelegd en had ik vanaf het begin af aan voldoende werk.

Doordat ik bij WETALENT startte als Searcher heb ik de branche leren kennen en heb ik mezelf verdiept in de verschillende klanten waarvoor we werken. Ik denk dat dit een goede basis is voor iemand die nog geen ervaring heeft in een bepaalde branche. Ook kreeg ik zo de kans om de verschillende functies in de bouw te ontdekken. Nu ik mezelf steeds meer verdiep in de bouwbranche vind ik het een interessante branche en kan ik goed schakelen met de mensen die hier werkzaam in zijn. Lekker recht door zee en direct. Dat past wel bij mij!

Na een half jaar als Searcher te hebben gewerkt, kreeg ik mijn eerste klant toegewezen. Waar ik eerst voornamelijk voor andere recruiters profielen zocht, mocht ik nu het gehele proces oppakken van A tot Z. Dit vond ik erg leuk, maar ook een beetje spannend natuurlijk. In het proces werd ik goed ondersteund door mijn recruiter collega’s en sprak ik de kandidaten samen met Pascal. Hier leerde ik erg veel van. Geleidelijk kreeg ik meer eigen vacatures en voerde ik steeds meer gesprekken met potentiële kandidaten. Naast mijn eigen vacatures zoek ik ook voor mijn collega’s verschillende profielen om samen met het recruitmentteam het beste resultaat te bereiken. Ik ben best trots hoe ik mezelf de afgelopen twee jaar heb ontwikkeld tot Recruiter!

Hoe ziet een werkdag van een Recruiter eruit? 

Mijn werkdag begin ik eigenlijk altijd met het bekijken van mijn e-mailbox en mijn Inmails op LinkedIn. Zo zie ik welke dingen ik op moet pakken en of er kandidaten hebben gereageerd die geïnteresseerd zijn in een vacature. Ik bekijk eventuele sollicitaties en bel kandidaten op om de desbetreffende vacature met ze te bespreken. Ik voer kennismakingsgesprekken en maak hiervan gespreksverslagen. Daarnaast pak ik het klantcontact op bij klanten waar iets speelt.

De afwisseling in de verschillende werkzaamheden vind ik erg leuk. De ene dag spreek je heel de dag mensen en de andere dag werk je veel vanuit je computer.

Bij WETALENT heerst er een open cultuur en kun je alles vragen aan je collega’s. De deur staat altijd open en alles kan besproken worden. Dat vind ik heel fijn. Daarnaast is het een gedreven team met jonge professionals waar we veel van elkaar leren. We sparren regelmatig met elkaar om kennis te delen en het recruitmentproces te optimaliseren.

Toekomstbeeld

Ik ben inmiddels al weer bijna twee jaar werkzaam bij WETALENT en het bevalt nog steeds heel goed. Ik ontwikkel mezelf steeds meer in het recruitmentvak en de functie sluit erg goed aan bij wat ik gehoopt had. De dagen vliegen voorbij en ik heb het erg naar mijn zin.

De komende tijd hoop ik mezelf verder te ontwikkelen tot volwaardige gesprekspartner voor verschillende klanten en mijn commerciële skills te optimaliseren. Daarnaast wil ik mijn eigen klantenportefeuille uitbreiden met meerdere vacatures die ik onder me krijg. Ook wil ik mezelf verder specialiseren in een sector van de bouwbranche. Mijn voorkeur gaat uit naar de W-installatie. Of alles wat te maken heeft met interieur of gereedschap.

En natuurlijk om samen met het recruitmentteam mensen te helpen naar een baan vol werkplezier, die ik elke dag ook mag ervaren bij WETALENT!