Anouk Hettinga – ervaringsverhaal

800x800-Anouk-Hettinga

Maak kennis met Anouk Hettinga! Anouk is vanaf juni 2021 onderdeel geworden van het WETALENT team als Recruiter. Lees snel verder om haar beter te leren kennen! 

Voordat we starten, wie is Anouk?

Anouk is in haar vrije tijd een sportieve meid. Zo doet ze aan salsa dansen, boksen en fitnessen. Daarnaast houdt ze ook van een wijntje in het weekend. Ze komt uit de Achterhoek, maar is een jaar geleden verhuisd naar het mooie Den Bosch voor de liefde. 

Anouk heeft de opleiding Media, Informatie & Communicatie afgerond. Tijdens haar studie heeft ze verschillende stages doorlopen in de marketing. Ze miste tijdens haar werk als marketeer een stukje contact met mensen. Hierdoor maakte ze een switch naar de rol als Recruiter. Hieronder vertelt ze hoe het haar vergaat in haar nieuwe rol!  

Aan het woord: Anouk Hettinga 

Tijdens mijn studie heb ik voor een marketing specialisatie gekozen. In deze periode ging ik aan de slag als online marketeer bij verschillende bedrijven. Na mijn studie ging ik hier mee verder. Toentertijd vond ik dat echt super leuk, vooral om nieuwe concepten te bedenken en uit te voeren. Tevens vond ik statistieken heel interessant, maar toen ik fulltime werkte als online marketeer kwam ik erachter dat ik het contact miste met mensen. Ik wilde meer communicatief en sociaal bezig zijn. 

In mijn tijd als Online Marketeer zat ik eigenlijk alleen maar achter mijn computer en heel erg in mijn eigen wereld. Ik miste daarin dat ik mensen kon helpen en contact kon hebben met mensen. Ik wilde echt iets voor anderen betekenen in plaats van voor een product. Dit zorgde ervoor dat ik de stap maakte van Online Marketeer naar Recruiter. 

Een collega die werkzaam is bij WETALENT ken ik vanuit mijn vorige werkgever en zij gaf aan dat er een vacature open stond als Recruiter. Door haar verhalen wist ik veel over de bedrijfscultuur van WETALENT. Zo vind ik het belangrijk dat er een open sfeer is en dat er korte lijnen zijn. Dat je alles kunt vragen en dat je een goede band met je collega’s hebt. Dit kwam naar voren en dat sprak mij erg aan. 

Daarnaast werken ook mijn beide ouders in de bouw, dus de bouw is eigenlijk altijd in mijn leven geweest. Het sluit goed aan bij de kennis die ik vanuit thuis heb meegekregen. Na alles bij elkaar op te hebben geteld, maakte ik de keuze om op gesprek te gaan bij WETALENT. 

De kennismaking

De eerste kennismaking had ik met Pascal en Floor, tijdens dit gesprek kreeg ik een positieve indruk. Ik kreeg gelijk een heel goed beeld van het bedrijf en de werkzaamheden. Het was super duidelijk. Daarnaast kreeg ik ook al gelijk feedback terug. Dat vond ik heel erg fijn, want deze informatie kon ik mee naar huis nemen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Tevens mocht ik na het gesprek ook gelijk iedereen leren kennen en het kantoor zien. Dit gaf mij een erg goed gevoel.  

Een week later had ik mijn tweede gesprek met Manon en Jelle. Toen kreeg ik hun verhaal te horen hoe zij het werken bij WETALENT ervaren. Ik zag aan hun gezichten hoe leuk ze het werk vinden en hoe ze er met passie over vertelden. Toen dacht ik, dit wil ik ook. Dat gaf me echt zo’n goed gevoel. Lachend opstaan en naar mijn werk gaan. 

team

Aan de slag bij WETALENT

Tijdens mijn eerste werkdag bij WETALENT kreeg ik gelijk een duidelijke uitleg over hoe de processen en systemen werken. Ik kon die week al gelijk aan de slag en veel zelf uitzoeken. Vanaf dag 1 werd ik in het diepe gegooid, dat vond ik fijn. Daardoor kon ik mezelf bewijzen. In het begin dacht ik dat het heel eenzijdig zou zijn en dat ik veel dezelfde taken uit zou voeren. Dat was niet het geval. Het was juist heel dynamisch en uitdagend. Doordat ik gelijk in het diepe werd gegooid motiveerde het mij om mezelf te ontwikkelen en dingen te leren. 

Eenmaal aan de slag bij WETALENT past de bedrijfscultuur erg goed bij mij. Ik hou van korte lijnen en het feit dat iedereen voor je klaar staat. Er heerst een enorm open cultuur, hierin voel ik mezelf prettig. Ik hoef niet bang te zijn om vragen te stellen of fouten te maken, want iedereen staat klaar om je te helpen. Dit is wat je werk leuk maakt en bevordert ook echt je eigen werkgeluk. 

Het leukste vind ik dat ik eigen vacatures in mijn portefeuille heb. Je bent echt verantwoordelijk voor een bepaald bedrijf. Ik mag zo ook zelf beslissen wie ik op gesprek uitnodig. Ik ben echt van A tot Z verantwoordelijk voor een bepaalde klant en vacature. 

Toekomstbeeld

Ik ben heel blij dat ik de switch heb gemaakt naar de functie als Recruiter, ik ga echt met een lach naar mijn werk toe. Elke dag merk ik dat ik beter word en meer kan in de rol als Recruiter. Voor nu wil ik mezelf echt nog meer ontwikkelen in het vak als Recruiter, de gesprekken nog dieper ingaan en de potentiële kandidaten nog beter leren kennen. Hierdoor worden de drijfveren en de intrinsieke motivatie van de kandidaten beter naar boven gehaald. 

Als ik mezelf verbeterd heb als Recruiter zou ik graag de uitdaging zoeken in een stukje relatiebeheer. Hierdoor leer je de mensen en het bedrijf goed kennen en dat vind ik heel leuk, je wordt echt onderdeel van het bedrijf. Tevens krijg je een steeds betere band met het bedrijf en krijg je een steeds hoger verantwoordelijkheidsgevoel om de opdrachten tot een goed einde te brengen. 

WETALENT is echt groeiende, zelf kan ik ook nog veel groeien. Daardoor denk ik dat de toekomst van mijn carrière bij WETALENT nog zeker een tijd voortduurt. Gelukkig maar, want ik zit hier goed op mijn plek.