Jelle Brok – ervaringsverhaal

Jelle-Brok-Recruiter

Maak kennis met Jelle Brok! Jelle is vanaf 2019 onderdeel geworden van WETALENT als recruiter. Lees het artikel om hem beter te leren kennen!

Voordat we starten, wie is Jelle?

In zijn vrije tijd sport Jelle vaak of drinkt hij een biertje met vrienden. Daarnaast is hij zo nu en dan te vinden op een festival of in de voetbalkantine.

Jelle heeft de bachelor Organisatiewetenschappen en vervolgens de master Organization Studies afgerond aan de Universiteit in Tilburg. Tijdens zijn studie kwamen o.a. de vakken psychologie, sociologie en arbeidsrecht aan bod. Deze vakken interesseerden Jelle heel erg, omdat het gerelateerd is aan het personeel binnen organisaties en het gedrag wat zij vertonen. Hij koos daarom ook voor de minor Toegepaste Psychologie.

Na zijn studie heeft Jelle zich georiënteerd op een nieuwe uitdaging binnen HR of Recruitment, omdat beiden veel raakvlakken hebben met de vakken die hem zo interesseerde.

Aan het woord: Jelle Brok

Door een vriend van mij werd ik geattendeerd op het bedrijf WETALENT. Toen ben ik gaan kijken op de website en wat me opviel is dat het betrouwbaarheid en stabiliteit uitstraalde. Daarnaast zag ik dat het team bestond uit jonge, frisse mensen en dat sprak me ook erg aan. Het gaf me een vertrouwd gevoel. Dat heeft me doen besluiten om een open sollicitatie te versturen.

Wat me daarnaast aansprak was de werkwijze waarin de kandidaat centraal staat. Er wordt gekeken naar intrinsieke motivatie en naar wat iemand nou echt gelukkig maakt. Die benadering van een recruitmentproces, daar sluit ik me volledig bij aan.

Tenslotte vind ik de branche waarin WETALENT opereert, de bouwtoelevering, ook heel interessant. Met name het type mensen wat zich hierin bevindt: direct, nuchter en no-nonsense. Dat zijn het type mensen waar ik in mijn omgeving het liefste mee schakel en om met dat soort type mensen te kunnen werken, maakt je werk een stuk prettiger.

De kennismaking

Het eerste gesprek met Pascal was een persoonlijk en open gesprek. Ik voelde gelijk dat er een klik was. Tijdens het gesprek maakte Pascal een opmerking over mijn manier van het voeren van een gesprek. In eerste instantie voelde dat ongebruikelijk, maar tegelijkertijd kon ik het ook heel erg waarderen.

Daarna heb ik nog kort gesproken met twee collega’s en dat was leuk en informeel. Ook heb ik het kantoor nog even verkend en de rest van het team begroet. De prettige bedrijfscultuur was daardoor direct zichtbaar.

Ik was er al vrij snel uit dat ik de uitdaging aan wilde gaan binnen WETALENT. Ik ben begonnen d.m.v. de startersbeurs, wat ik zag als een investering in mezelf. Om vervolgens stappen te maken in een bedrijf waar ik graag wilde werken en waar ik me thuis kon voelen.

De eerste werkdag lag alles klaar en kon ik gelijk van start gaan om het bedrijf en de klanten te leren kennen. Alle collega’s deden hun best om je te leren kennen, waardoor je jezelf welkom voelt. Ik ben er toen volledig voor gegaan en ik ben blij met de kansen die ik sindsdien heb gekregen.

team

Aan de slag bij WETALENT

Voordat ik bij WETALENT ging werken had ik een beetje een vooroordeel over het recruitmentvak, maar inmiddels is deze mening wel bijgesteld. Ik zie ons nu veel meer als een verlengstek van een HR-afdeling. Met onze diensten leveren we daadwerkelijk een toegevoegde waarde en een resultaat waar zowel werkgever als werknemer blij mee is.

Het voeren van gesprekken met kandidaten geeft me enorm veel energie, al helemaal als het een kandidaat betreft die je echt iets gunt. Ik vind het mooi om te zien wanneer iemand bewust kiest voor een bepaalde functie, wanneer iemand zijn passie achternagaat en zich niet te veel laat beïnvloeden door externe factoren.

Daarnaast vind ik het contact met klanten leuk en het bezoeken van de klant. Zo krijg je een kijkje in de bouwwereld en kan je een goede band opbouwen met je eigen klanten. Op deze manier ontstaat een fijne samenwerking en zo kan je elkaar daadwerkelijk verder helpen.

Toekomstbeeld

Het komende jaar wil ik me voornamelijk ontwikkelen op het gebied van acquisitie doen. In 2020 ben ik me hierop gaan oriënteren en het komende jaar wil ik dit verder doorzetten. Ik richt me dan voornamelijk op de installatietoelevering. We hebben naar mijn mening al een heel mooi klantenbestand die nog verder uitgebreid kan worden!

Ik zit hier goed op mijn plek. Het bedrijf past heel erg goed bij hoe ik zelf ben. De manier van werken, maar ook de klanten in de bouw- en installatietoelevering.