Floor Noijen – ervaringsverhaal


floor-noijen-recruiter-wetalent

Maak kennis met Floor Noijen! Floor is onderdeel van ons recruitment team, lees het artikel om haar een beetje beter te leren kennen. Ze is in 2018 begonnen bij WETALENT als recruiter.

Voordat we starten, wie is Floor?

Floor gaat in haar vrije tijd graag naar vrienden en familie of ze is bezig met sporten. Salsa dansen vindt ze erg leuk. Daarnaast volgt ze regelmatig een yoga- of buikspierenles. Daar kan ze haar energie in kwijt. De tweede passie van Floor is toch wel eten, veel en lekker.

Floor Noijen heeft de studie Communicatie gedaan op de Fontys. Ze merkte op haar opleiding dat ze het persoonlijke stukje erg leuk vond. Nadat ze haar studie had afgerond, is ze gaan werken bij een webshop om daar het klantcontact te onderhouden.


Naast haar werk bij een webshop heeft ze een coaching opleiding gevolgd. Tijdens haar opleiding coaching kwam ze er achter dat het maken van contact tussen mensen en het verder helpen van mensen haar interesseerde. Juist de vraag: “Hoe kan je samen verder komen?” triggert haar.

Ook naast het werk bij WETALENT leest ze veel boeken over persoonlijke ontwikkeling en volgt ze hierover zo nu en dan een cursus of een webinar.Aan het woord: Floor Noijen

Voordat ik bij WETALENT kwam werken, werkte ik bij een webshop waar ik het klantcontact onderhield. Het contact met klanten en leveranciers sprak mij aan, maar het echte coachen en persoonlijke contact kwam minder aan bod.

Ik wilde het graag meer over de mens hebben en niet zo zeer over het product. Wat wil een persoon en hoe kan ik deze persoon verder helpen? Toen ik dit voor mezelf duidelijk had ben ik verder gaan kijken. In eerste instantie ben ik erg zoekende geweest.

Mijn zusje heeft stage gelopen bij WETALENT, dus de organisatie was al bekend bij mijn omgeving. Vaak zeiden mensen die mij kennen dat WETALENT iets voor mij zou kunnen zijn. Toen ben ik gaan kijken naar de missie, visie en de website van WETALENT.

In het gesprek met WETALENT werd dan ook duidelijk dat de manier van werken en het persoonlijke contact heel prettig waren voor mij.

De kennismaking

De kennismaking van WETALENT verliep vloeiend, ik kreeg best snel een telefoontje dat ik op gesprek mocht komen. Het gevoel dat ik had in het gesprek, hoop ik nu ook mee te geven aan kandidaten.

Ik werd enthousiast van het gesprek en eager om er meer van te leren. Ze keken naar mij als persoon en dat vond ik erg prettig. De functie als recruiter had ik misschien niet zo 1 2 3 uitgekozen, omdat ik niet gelijk voor ogen had wat ik zou willen worden, maar als ik kijk naar de werkzaamheden als recruiter past dit juist goed bij mij. Ik was ook benieuwd hoe ik mijn interesse in coaching kon gaan toepassen in de rol van recruiter.

Het contact tussendoor was ook goed, ze hielden mij goed op de hoogte. Na het 1e gesprek heb ik een voorstel gehad en heb ik deze met beide handen aangenomen.
team


Aan de slag bij WETALENT

Ik vond het heel spannend om verantwoordelijk te zijn voor verschillende dingen. Je wordt hier vrij gelaten, dus je moet redelijk snel je eigen dingen uitzoeken. Soms was ik een beetje onzeker, maar de cultuur is prettig en mijn collega’s waren behulpzaam.

De eerste dagen bij WETALENT voelden gelijk goed. Ik werd erg goed opgenomen in de groep en er was aandacht voor mij als persoon. De bouwsector was nog wel complexer dan ik dacht, maar nu ik er actief in ben vind ik het wel heel interessant. Het is enerzijds traditioneel, maar er is oog voor innovatie en aandacht voor de mens.

Als ik nu kijk naar andere werving- en selectiebureaus zou ik daar niet zozeer willen werken. WETALENT heeft een hele persoonlijke aanpak en dat spreekt mij juist aan. Wanneer je meer ervaring krijgt met gesprekstechnieken worden de gesprekken ook leuker, hierin kan je jezelf ontwikkelen.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat je zelf verantwoordelijk bent voor de invulling van jouw werk. Natuurlijk liggen er taken vast, maar hoe jij met kandidaten en/of klanten omgaat is jouw keuze, hierin ben je vrij.

Office taken

Naast mijn functie als recruiter pak ik ook de office taken binnen WETALENT op. Dit had ik van te voren ook niet gedacht, maar ik vind het erg leuk om te doen. Het regelen van dingen op kantoor,  input verzamelen van het team, het structuren en het verbeteren van interne processen vind ik erg leuk. Ook zit ik regelmatig samen met onze IT’er Tim, om ons interne systeem te verbeteren.

Als ik kijk naar mijn werkdag vind ik het leuk dat het zo afwisselend is. Je begint vaak met het bijwerken van je mails, het verwerken van sollicitaties en het afstemmen met de kandidaat. Daarnaast onderhoud je het contact met de klant en voer je gesprekken met kandidaten.

Het leukste vind ik toch wel dat ik samen met de persoon op zoek kan gaan naar zijn of haar intrinsieke motivatie en om te kijken waarom een functie wel of niet past bij die persoon. Eerst kijken naar de persoon en dan naar de verschillende mogelijkheden.

Toekomstbeeld

Bij WETALENT zit ik zeker goed op mijn plek. In de toekomst zou ik graag nog meer bezig zijn met het coachen van kandidaten. Dit zou zeker binnen WETALENT een optie zijn, hopelijk kan ik hier het persoonlijke stuk nog meer toepassen dan ik nu al doe.

Ik zou misschien ooit nog groepen willen coachen en trainen. Het dynamische hiervan vind ik leuk en leerzaam. Groepsgedrag en het kijken waarom mensen een bepaald gedrag vertonen vind ik ook interessant.

Wellicht kan er gekeken worden naar hoe bepaalde kandidaten in een team passen en hoe dit een organisatie kan veranderen, ik hoop dat ik hierin een toegevoegde waarde kan leveren. Er valt in ieder geval nog veel te leren en te ontwikkelen binnen WETALENT.