Sollicitatie Checklists

Gebruik checklists bij je sollicitatie

Om je te helpen bij je sollicitatie, bieden we gratis hulpmiddelen aan in de vorm van checklists. Deze maken het gemakkelijker om goed te solliciteren. Momenteel hebben we één handige checklist opgesteld.

Waarom een checklist gebruiken?

Een checklist is een lijst met items die je moet verifiëren, controleren of inspecteren. Controlelijsten worden op elk denkbaar gebied gebruikt – van bouwinspecties tot complexe medische ingrepen, maar ook bij tijdens een sollicitatie. Met behulp van een checklist kun je ervoor zorgen dat je geen belangrijke stappen vergeet.

Wanneer je gaat solliciteren is een checklist een handig handvat. Het is meteen duidelijk wat je allemaal moet doen in je voorbereiding. Tijdens je voorbereiding kun je gemakkelijk bijhouden wat je gedaan hebt, maar ook overzichtelijk houden wat je allemaal nog moet doen.

Checklist: voorbereiden sollicitatiegesprek

Iedereen die heeft gesolliciteerd hoopt te kunnen beginnen aan de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Dit houdt in dat je interessant(je cv en motivatiebrief) genoeg gevonden bent om het gesprek aan te gaan. Je hebt je goed voorbereid op het opstellen van je cv en het schrijven van je motivatiebrief, nu is het tijd om je voor te bereiden op je gesprek. Waar begin je met je voorbereiding?

Wanneer je veel sollicitatiegesprekken hebt gehad zul je vast en zeker weten waar je van te voren rekening mee moet houden. Zonder die ervaring kan het moeilijk inschatten zijn welke voorbereidingen je moet treffen. Om jouw bij je sollicitatie te helpen hebben we een handige checklist opgesteld!

Sommige dingen moet je nu eenmaal voorbereiden wil je goed aan je gesprek beginnen. Gebruik de gratis checklist en de sollicitatietips bij het voorbereiden van je volgende gesprek en jij bent helemaal klaar voor een succesvol sollicitatiegesprek!

2019-46-de-checklist-voorbereiden-op-het-sollicitatiegesprek

De checklist staat op een aparte pagina volledig ingericht op het voorbereiden van je sollicitatiegesprek.

Gebruik de checklist en start je voorbereiding!