De bestaansreden van WETALENT 

  • Iris Douwes
  • 15 maart 2021

WETALENT: Hét werving- en selectiebureau dat zich richt op het (h)erkennen, ontwikkelen en inzetten van talent. Bij elk wervingsproces wordt er vetrokken vanuit het talent van de kandidaat en wordt de focus gelegd op de unieke kwaliteiten en de intrinsieke motivatie van de kandidaat. Hierdoor ondersteunen wij de zoektocht naar werkgeluk. 

Sinds de oprichting in 2013 wordt er primair gericht op sales- en marketingfuncties in de Bouw- en Installatietoelevering (E & W). De unieke werkwijze heeft geleid tot een groei naar verschillende opdrachten. Maar hoe is deze werkwijze ontstaan en hoe gaat dit in zijn werk? Lees de bestaansreden van WETALENT in ons blog! 

De visie van Pascal Joore 

Pascal heeft altijd het gevoel gehad iets te willen doen om mensen te verbinden en hen te ondersteunen in het vinden van werkgeluk. Hij heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en zijn eigen werving- en selectie bureau opgezet. 

Een van de aanleidingen was ook het onderzoek van Effectory, waardoor Pascal werd getriggerd. In dit onderzoek kwam naar voren dat ruim twee derde van de werknemers in Nederland werk doet waar diegene niet gelukkig van wordt. Zij zijn niet bevlogen met hun werk bezig en zouden het liefst een andere baan willen. 

Gemiddeld heeft een organisatie 37% bevlogen medewerkers (bron). Deze werknemers hebben passie voor hun werk en krijgen energie van wat ze doen. Dit betekent dus dat 63% niet hun droombaan heeft. 

Twee derde doet niet het werk waar diegene primair gelukkig van wordt, daar schrok Pascal van. Hij doet eigenlijk alleen maar waar hij gelukkig van wordt. Puur uit passie en het volgen van zijn hart. Dit gunt hij dan ook iedereen. 

Hierdoor is WETALENT ontstaan, een werving- en selectiebureau met een andere invalshoek. Er wordt gekeken naar wat iemand drijft en waar wordt iemand nu echt gelukkig van? Als je hierin mensen weet te activeren, dan komt er een energie los die super is om te zien bij kandidaten. Dit onderwerp spreekt Pascal enorm aan, het ondersteunen bij de zoektocht naar werkgeluk. 

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk bestaat uit meerdere kenmerken, welke definiëren hoeveel werkgeluk iemand ervaart. Binnen WETALENT hanteren wij daarin de volgende 3 factoren: 

Toewijding

Toewijding is de mate waarin iemand zich verbonden voelt met zijn of haar werk en de organisatie. 

Passie 

De passie voor het werk is de liefde waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Iemand die met passie zijn of haar werk uitvoert stelt zich proactief op.  

Werktevredenheid

De werktevredenheid is de mate waarin medewerkers tevreden zijn over het werk. Hieronder vallen verschillende aspecten zoals collega’s, werk- en privé balans, taken en verantwoordelijkheden, arbeidsomstandigheden, organisatiecultuur, de ontwikkelingsmogelijkheden en de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Waarom stelt WETALENT de kandidaat centraal?

Een goed team samenstellen is een enorme puzzel. Dit geldt ook voor het vinden van geschikte kandidaten. Door de kandidaat centraal te stellen wordt er eerst gekeken naar wat de kandidaat nu echt wil. Wat zijn de drijfveren van de kandidaat en waar zijn deze op gebaseerd? Waar is de kandidaat van nature goed in? Vervolgens worden de belangen van de organisatie erbij gepakt. 

Door écht te luisteren en kritische vragen te stellen worden er kandidaten gevonden die perfect passen bij zowel de functie als de organisatie!

Door de unieke kwaliteiten en de intrinsieke motivatie van de kandidaat naar boven te halen wordt duidelijk bij welke organisatie de kandidaat het beste past. Door deze werkwijze wordt er eerder een duurzame match gemaakt. Elke werkgever wil werknemers met voldoende toewijding, passie en werktevredenheid. 

De werkwijze van WETALENT

De chemie tussen werkgever en werknemer is erg belangrijk. Er wordt in elk traject gestart met een zoektocht naar de behoefte van zowel de kandidaat als de organisatie. Dit wordt grondig onderzocht, zodat er vervolgens met hulp van diepte-interviews een selectie gemaakt kan worden van potentiële kandidaten die kiezen vanuit hun intrinsieke motivatie. 

Op basis van de selectie van deze kandidaten worden er gesprekken gevoerd bij de organisatie. Als het gewenst is, kan er voor worden gekozen om de kandidaten een businesscase te laten voorbereiden voor het vervolggesprek. Zo leert de kandidaat de organisatie beter kennen en vice versa. Deze stappen zijn onderdeel van de werkwijze van WETALENT. Bekijk hier de werkwijze van WETALENT!

Wanneer de kandidaat en de organisatie voor elkaar kiezen, zal WETALENT betrokken blijven. Na de plaatsing worden er evaluatiegesprekken ingepland na zowel 12 maanden als 24 maanden. 

Door de jaren heen heeft WETALENT al veel kandidaten ondersteund in de zoektocht naar werkgeluk. Er zijn duurzame matches ontstaan en er zijn al vele tevreden klanten toegevoegd aan het portfolio. In 2017 is WETALENT zelfs uitgeroepen tot beste intermediair van Nederland! 

Maandelijks op de hoogte blijven van alles omtrent werkgeluk? Meld je aan op onze nieuwsbrief!

Aanmelden

De toekomstvisie 

WETALENT streeft ernaar om te ondersteunen in de zoektocht naar werkgeluk, bij alle werknemers. Het doel is een hoge mate van toewijding, passie en werktevredenheid te creëren bij werknemers. Hierdoor ontstaat een duurzame match waar zowel de werknemer als de werkgever baat bij heeft! 

Daarnaast wil WETALENT er voor iedereen zijn die op zoek is naar werkgeluk. Dit doen we door het schrijven van blogs, het maken van hulpmiddelen en het geven van coaching. Er zijn ook mooie plannen voor de toekomst, om WETALENT uit te breiden naar een full service talentbureau. 

De bestaansreden van WETALENT

De bestaansreden van WETALENT! Hét werving- en selectiebureau dat zich richt op het (h)erkennen, ontwikkelen en inzetten van talent. Twee derde doet niet het werk waar diegene primair gelukkig van wordt, daar schrok Pascal van. Hij doet eigenlijk alleen maar waar hij gelukkig van wordt. Puur uit passie en het volgen van zijn hart. Dit gunt hij dan ook iedereen.

Door de unieke kwaliteiten en de intrinsieke motivatie van de kandidaat naar boven te halen wordt duidelijk bij welke organisatie de kandidaat het beste past. Door deze werkwijze wordt er eerder een duurzame match gemaakt. Elke werkgever wil werknemers met voldoende toewijding, passie en werktevredenheid. Vandaar de bestaansreden van WETALENT!

0 Reactie op "De bestaansreden van WETALENT "

Laat een reactie achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd!

*Reactie
*Naam
*E-mailadres
Consent