Duncan Kaldenhoven

Voor Milwaukee zochten wij voor meerdere rollen een goede match. In eerste instantie had Duncan gesolliciteerd op de vacature van Technisch Demonstrateur Middenoost-Nederland. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat hij eerder in aanmerking kwam voor de rol als Merchandiser Midden-Nederland.

Na zijn sollicitatie hebben wij hem uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wij vonden Duncan een frisse en vlotte gesprekspartner. Hij is een gedreven en ambitieus persoon met het ondernemerschap in zijn bloed. Hij zou goed passen bij een snel groeiend bedrijf, zoals TTi.

Maak kennis met Duncan Kaldenhoven

Duncan heeft de opleiding HBO Ondernemerschap afgerond. Een voorwaarde voor het afronden van deze studie was dat hij een eigen bedrijf zou oprichten. Dit ambieerde hij altijd al, dus deze opleiding sloot daar goed bij aan. Hij heeft toen zijn eigen bedrijf opgestart genaamd Exclusive Tyre Centre.


Milwaukee

Milwaukee is een belangrijke fabrikant en leverancier van heavy-duty elektrisch handgereedschap en toebehoren voor professionele gebruikers over de gehele wereld. Vanaf haar oprichting in 1924 is Milwaukee erop gericht het beste heavy-duty elektrisch gereedschap en toebehoren voor de professional te produceren. Vandaag de dag staat de naam Milwaukee voor de allerhoogste kwaliteit professioneel gereedschap dat er op de markt te koop is.

Milwaukee is onderdeel van TTI, dat wereldleider is op het gebied van het ontwerpen, produceren en verkopen van power tools en tuingereedschap voor zowel consumenten als professionele markt. TTI onderscheidt zich door zich continu te focussen op innovatie, uitbreiding en verbetering van haar merken en producten. Deze innovatie komt tot stand door te luisteren naar de wensen en behoeften van hun klanten.


Nadat hij na 1,5 jaar stopte met zijn eigen bedrijf is hij verder gegaan als zzp’er onder de naam DEKA Multidiensten. Onder deze naam heeft hij verschillende opdrachten gedaan waarin techniek de leidraad was. Duncan was toch op zoek naar wat meer vastigheid voor zijn toekomst, hierom besloot hij te solliciteren naar een baan in loondienst.

Hij wilde graag bij een fabrikant werken, maar wilde tegelijkertijd de vrijheid die hij had als zzp’er niet opgeven. Duncan wilde daarom graag een buitendienst functie bekleden. Na de gesprekken bij WETALENT en Milwaukee heeft hij er voor gekozen om deze uitdaging aan te gaan.

Aan het woord: Duncan Kaldenhoven

Duncan Kaldenhoven Milwaukee


Ik ben begonnen als zzp’er bandenmonteur, omdat ik hier alle kennis van had. Ik merkte dat dit het niet helemaal was. Vervolgens ben ik door mijn netwerk in de bouw terecht gekomen en ben ik een tijdje allround bouwvakker geweest. Dit was ook niet helemaal mijn tak van sport.

Tijdens het runnen van mijn eigen bedrijf ben ik ook na gaan denken over de toekomst. Ik vond dat ik niet genoeg beloond werd voor het werk wat ik er in stak. Daarom was ik op zoek naar wat meer vastigheid en zekerheid voor de toekomst. Ik ben vervolgens zoekende geweest in hetgeen wat ik precies wilde. Juist omdat ik niet meer wilde jobhoppen, zocht ik de juiste functie waar ik een langere tijd kan blijven.

Ik wilde graag bij een fabrikant werken. Vervolgens heb ik gekeken wat voor functies er waren bij verschillende fabrikanten en stuitte ik op de vacature van Milwaukee

De functieomschrijving sloot goed aan bij wat ik wilde: het was een buitendienst functie met vrijheid. Het klantcontact en de technische kant spraken mij ook aan. Zodoende heb ik op de vacature gesolliciteerd.

De Kennismaking

In eerste instantie had ik gesolliciteerd bij Milwaukee, maar omdat de procedure via WETALENT liep kwam ik in contact met jullie. Tijdens het gesprek met Jelle en Pascal werden er kritische vragen gesteld. Hierdoor ben ik gaan nadenken over wat ik met mijn toekomst wil en wat ik precies zoek in een baan.

Ik kwam er al snel achter dat Pascal over een grote dosis mensen kennis beschikt. Ik had wel echt het idee dat ik mezelf even moest laten zien, maar dit was goed voor mij. In de gesprekken met Milwaukee was dit net zo.

 

De functie sloot goed aan bij wat ik wilde: het was een buitendienst functie met vrijheid. Het klantcontact en de technische kant spraken mij ook aan.
Duncan

Aan de slag bij Milwaukee

Ik ben gestart op 1 februari 2020, ik zat eigenlijk net in mijn inwerkperiode en toen kwam corona om de hoek kijken. Dit was natuurlijk erg jammer, hierdoor konden we de weg niet meer op en zaten we voornamelijk thuis.

Ik zat nog in mijn proeftijd dus ik wilde mijzelf wel een beetje laten zien, daarbij is achterover hangen ook niks voor mij.

Tijdens de lockdown ben ik na gaan denken over wat ik in het bedrijf kon betekenen nu ik niet de kans had om mijn dealers te leren kennen. Ik heb het balletje opgegooid om met verschillende technisch demonstrateurs productvideo’s te gaan maken.

duncan-kaldenhoven-milwaukee

Hiervoor heb ik scripts geschreven, video’s gemonteerd en contact gehad met de marketingafdeling om de video’s uiteindelijk online te plaatsen. Hierdoor heb ik mezelf wel een beetje laten zien.

Na de corona begon ik pas met het leren kennen van mijn dealers, even mijn gezicht laten zien en mijn kaartje afgeven. Dit begint nu wel zijn vruchten af te werpen. Ik word steeds vaker gebeld over technische vragen en geef her en der trainingen en demonstraties over de producten. Ik probeer er voor te zorgen dat de kennis over de Milwaukee producten groot is.

Het leukste van mijn werk vind ik toch wel het contact met de dealers en oplossingen bieden aan de eindgebruiker. Er voor zorgen dat vakmannen uiteindelijk gebruik kunnen maken van het juiste gereedschap.

Korte lijnen

Bij Milwaukee vind ik het prettig dat de lijnen kort zijn en dat er een informele sfeer hangt. Het is een groeiend bedrijf en er liggen voldoende kansen. Het is fijn om serieus genomen te worden en je ideeën te kunnen opperen. Tevens werk ik met mooie producten, ik zou geen advies kunnen geven als ik niet achter de producten zou staan.

Ik zit hier voorlopig nog wel goed. Het zou gaaf zijn om door te kunnen blijven groeien binnen Milwaukee. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, zo zou ik graag doorgroeien naar de functie als Jobsite Solutions Specialist (JSS). Tevens wil ik graag met de mooie producten van Milwaukee blijven werken.

Ik zit hier voorlopig nog wel goed. Ik zou het gaaf vinden om door te kunnen blijven groeien binnen Milwaukee. Daarnaast wil ik graag met de mooie producten van Milwaukee blijven werken.
Duncan