Michel Vernooij

Voor Gebr. Bodegraven zochten we een Technisch Adviseur. In deze rol ga je klanten en verwerkers bezoeken en adviseren over de toepassing van de producten van Gebr. Bodegraven. Deze buitendienstfunctie biedt een combinatie van techniek, commercie en een gezonde dosis ondernemerschap. 

In het gesprek kwam naar voren dat Michel Vernooij de taal van de bouw spreekt, hij heeft veel kennis opgedaan door middel van zijn werkervaring in de bouw. Daarnaast heeft hij een hoge gunfactor en is hij communicatief vaardig. Redenen genoeg voor ons om hem het gesprek met Gebr. Bodegraven aan te laten gaan.

Gebr. Bodegraven

Sinds 1881 is Gebr. Bodegraven B.V. (GB) een begrip in verankeringen voor de bouw. Vanuit het moderne familiebedrijf in Nieuwkoop ontwikkelen, produceren en leveren zij uit voorraad ruim 3000 verschillende artikelen in bouw-, spouw- en houtverbindingen uit metaal en kunststof. De verbindingen van GB worden gedistribueerd via de vakhandel en vinden voornamelijk hun weg naar bouwplaatsen in Nederland, Duitsland en België. De producten dragen bij aan het bevorderen van het bouwproces en de kwaliteit en prestaties van gebouwen.

Maak kennis met Michel Vernooij

Michel wilde als klein jongetje chirurg worden. Toen hij eenmaal op de havo zat kwam hij erachter dat hij weinig interesse had in het huiswerk en de dingen die hij daar leerde. Michel besloot daarom om voor iets anders te gaan. Als 15-jarig jongetje moest hij een keuze maken wat hij de rest van zijn leven wilde gaan doen. Veel familieleden zijn actief (geweest) in de bouw, zijn vader, zijn opa en zijn ooms. Op verjaardagen werd er altijd luid gesproken over de bouw, dat vond hij mooi. Zodoende begon hij aan de timmeropleiding. Michel stroomde in met twee linkerhanden, maar er kwam al snel gevoel in en hij vond het leuk.

Na de timmeropleiding is Michel gestart bij het bedrijf waar hij ook stage liep. Een leuk, jong en dynamisch bedrijf. Hij vond daar al snel zijn draai en deed praktijkervaring op.  Het begrijpen van de bouw zat er al snel in, daar heeft hij dan ook nog steeds profijt van. Na 8 jaar was Michel toe aan iets nieuws. 

Hij startte bij Bouwcenter als Baliemedewerker. Michel was goed in het contact met klanten en het adviseren over de toepassing van de vele producten. Gebr. Bodegraven is altijd een begrip geweest tijdens zijn carrière. Michel kent nagenoeg alle producten en de toepassing er van. De stap naar Gebr. Bodegraven was voor hem dan ook een logische en mooie vervolgstap in zijn carrière.

Michel-Vernooij

Aan het woord: Michel Vernooij

Ik ben zeker niet onhandig. Zo klus ik graag en ik bouw graag. Ik vind het heerlijk om een bouwplaats op te lopen. Je hoort de Nederlandstalige muziek en met een zonnetje erbij, dan voel je gewoon dat sfeertje. Dat is gewoon fantastisch, heerlijk. 

Bij Bouwcenter vond ik het heel erg leuk om de gekkigheid op te lossen en men wist me daar ook voor te vinden. Om jezelf te verrijken en te verdiepen in de materie vind ik tof, ik vind het leuk om te leren. Als het me interesseert tenminste. Uiteindelijk stopte dat bij Bouwcenter, ik ging de prijsafhandeling in, maar dat lag mij gewoon minder. Zo miste ik ook de bouwplaatsen. Ik zat alleen maar in hetzelfde kantoor, elke dag hetzelfde.

Het op de bouwplaatsen zijn en de spil zijn in de ontwikkelingen die er zijn. Daar zit heel erg de uitdaging die ik miste. Tevens kan je niet om Gebr. Bodegraven heen als je in de bouw werkt. Hierom besloot ik om te solliciteren op de vacature. 
Michel

Toen zag ik de vacature van Gebr. Bodegraven voorbijkomen, die sprak mij heel erg aan. Het op de bouwplaatsen zijn en de spil zijn in de ontwikkelingen die er zijn. Daar zit heel erg de uitdaging die ik miste. Tevens kan je niet om Gebr. Bodegraven heen als je in de bouw werkt. Hierom besloot ik om te solliciteren op de vacature. 

De Kennismaking

Ik was vanuit eigen beweging gaan solliciteren, maar ik ben eigenlijk nog nooit een sollicitatieprocedure ingegaan. Hierdoor had ik gezonde spanningen. En dan staat er op het gebouw als je aankomt: “Relax je bent er, het komt goed!” Dat vond ik tof. 

Tijdens het gesprek wilde ik al snel ter zake komen en het hebben over de functie, maar ik werd al vrij snel teruggeroepen, van wie bén jij nu eigenlijk? Wat brengt jou hier en hoe ziet jouw leven er uit? Wie is Michel Vernooij? Daardoor is het gesprek gelijk heel luchtig, leuk en fijn. Ze zochten echt naar de persoonlijke match. Het voelde als een prettig gesprek en mijn spanning zakte daardoor ook snel weg. 

Dit was bij Gebr. Bodegraven niet anders als ik terug kijk naar die gesprekken. Gebr. Bodegraven heeft een redelijk eigen identiteit en ik merkte dat die match daar was. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd voor een familiebedrijf heb mogen werken. Dat is wat meer persoonlijk, men is écht geïnteresseerd in jou. Dat past meer bij mij, gewoon dat persoonlijke praatje. Als persoon moet je je goed kunnen voelen. Ik ga net zo graag naar huis als naar mijn werk, ik merkte al snel dat dit bij Gebr. Bodegraven het geval was. 

Aan de slag bij Gebr. Bodegraven

Per 1 maart 2020 ben ik begonnen bij Gebr. Bodegraven, de variatie in de functie spreekt me echt heel erg aan. Het kan zijn dat je op één dag op een bouwplaats een leerling uitlegt hoe hij/zij een product van ons moet toepassen, tot aan een pittige discussie met constructeurs. Achter mij heb ik gewoon een heel goed bedrijf zitten. Als ik het antwoord niet heb, heeft het bedrijf het zeker wel. 

Daarnaast geef je soms een opzetje voor één hoekje en soms is het een groot project wat heel erg gaaf is. Ik haal er voldoening uit om mensen echt iets bij te brengen en dat ze het ‘waarom’ gaan snappen. Als ze het ‘waarom’ snappen dan gaan ze het ook goed toepassen en dat is mooi om te zien. De variatie vind ik fantastisch, maar daarnaast ook de uitdaging en de toffe projecten die we neerzetten. 

Ik kijk voornamelijk naar het technische aspect, ik ondersteun daarin. Technisch gezien wil ik echt iets bijbrengen en daarin een meerwaarde leveren.
Michel
Het technische aspect

Daar kijk ik voornamelijk naar het technische aspect, ik ondersteun daarin. Ik wil technisch gezien echt iets bijbrengen en daarin een meerwaarde leveren. Daar is ook vraag naar en dat wordt ook heel erg gewaardeerd. Daarnaast heb je veel vrijheid, dat geeft je ruimte in de indeling van de dag en dat bevalt wel goed. Ik kan er alle kanten mee op. Zo ook met de projecten die ik aanpak, je bent daar vrij in. Dat geeft je de kans om dingen op te pakken waar ik een goed gevoel bij heb. 

Mijn regio bestaat uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen. Daar heb ik dus alle bouwprojecten, timmerfabrieken en vakhandels. Dat brengt vele uitdagingen met zich mee, zoals aardbeving bestendig bouwen, gefabriceerd bouwen, demontabel bouwen en circulair bouwen. Als ik mezelf in 12 man zou kunnen klonen dan zou ik nog tijd te kort hebben. De wereld ligt nog voor me open, ik heb nog genoeg te leren en te doen. Er zit geen teken in dat daar ooit iets van sleur in kan komen, de vrijheid en de diversiteit vind ik echt geweldig. Ik zit goed op mijn plek bij Gebr. Bodegraven.