Daan Hendriks

Voor Makita zochten wij een Assistent Productmanager Accessoires die het Productmanagement-team in Eindhoven kon ondersteunen. In deze rol houd je je bezig met de technische en administratieve verwerking van het productassortiment, je ontwikkelt je tot een echte productspecialist van het assortiment van Makita.

Na de sollicitatie van Daan hebben we hem uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wij vonden Daan een sociale jongen met een positieve instelling en een harde werker met een passie voor techniek en gereedschap. Deze rol zou hem op het lijf geschreven staan. Tijdens de kennismaking was de sprankeling in zijn ogen zichtbaar als hij het over gereedschap en techniek had.


Makita

Het Japanse Makita is wereldwijd bekend van kwaliteits gereedschap, accessoires en verbruiksartikelen voor de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Makita is marktleidend in accugereedschap. In totaal omvat het assortiment van Makita ongeveer 900 machines en ruim 4000 accessoires & verbruiksartikelen. Makita is een verlengstuk van de dealer en eindgebruiker. Vanuit die gedachte hanteren zij de slogan ‘Één met Makita’.

Maak kennis met Daan Hendriks

In juni 2020 heeft Daan Hendriks zijn opleiding Commerciële Economie afgerond. Vervolgens Is hij zich gaan oriënteren op zijn eerste baan. In eerste instantie had hij gesolliciteerd op verschillende online marketingfuncties, maar na een aantal sollicitatiegesprekken werd duidelijk dat zijn hart daar minder ligt.

Van techniek en gereedschap gaat zijn hart sneller kloppen. Daan klust in zijn vrije tijd veel en heeft verschillende bijbaantjes gehad in de techniek, waarbij hij vaak in aanraking kwam met het merk Makita en andere gereedschapsmerken.

Daan-Hendriks-Makita

Aan het woord: Daan Hendriks

Mijn passie voor techniek is al op jonge leeftijd ontstaan. Ik kluste samen met mijn vader in de schuur. Toen ik een jaar of 14 was begon ik radio’s te bouwen en zo kwam van het een het ander. Zo heb ik bijvoorbeeld een brommer gebouwd en ben ik nu zelfs bezig met een auto.

Ook had ik veel bijbaantjes in de techniek. Zo ben ik eigenlijk het wereldje van techniek in gerold. Tijdens mijn studie had ik ook een blogwebsite over gereedschap.

Mijn passie voor techniek is al op jonge leeftijd ontstaan. Ik kluste samen met mijn vader in de schuur. Toen ik een jaar of 14 was begon ik radio’s te bouwen en zo kwam van het een het ander.
Daan

Ook kan ik met mijn ervaring en kennis over de verschillende gereedschappen collega’s helpen op de werkvloer. Daarnaast is het gemakkelijk met het schrijven van product teksten dat je weet waar je op moet letten en hoe je het beste kan werken met het product.

Als je een product of accessoire hebt moet je wel weten wat je er mee moet doen. Omdat ik met deze producten in de praktijk heb gewerkt maakt het omschrijven van die producten makkelijker.

De Kennismaking

In eerste instantie had ik al eens contact gehad met WETALENT, maar toen leek mijn voorkeur nog uit te gaan naar een marketingfunctie. Na een aantal procedures voor een marketingfunctie bij anderen bedrijven kwam ik toch weer terug bij WETALENT voor de functie Assistent Productmanager Accessoires. Ik wilde iets doen wat ik echt leuk vind en waar ik mijn passie in kwijt kan.

Tijdens de kennismaking had ik een goed gevoel bij de functie en de recruiters die ik heb gesproken. Het was een fijn en persoonlijk gesprek. Bij Makita werd de rol vervolgens duidelijker uitgelegd en hier kwam de uitdaging van de functie nog meer naar boven. Dit sprak mij erg aan.

Aan de slag bij Makita

Ondanks dat ik geen marketingfunctie zocht, vind ik het toch leuk dat er een aantal facetten van mijn opleiding terugkomen in de rol van Assistent Productmanager Accessoires. Wat ik het leukste vind in mijn functie? De uitdaging! Het is leuk als er een probleem ontstaat en je vlug moet schakelen met mensen en hiervoor een oplossing kan vinden.

Vanuit WETALENT zijn ook Novri en Desirée gestart. We krijgen alle drie steeds meer verantwoordelijkheid en steeds meer mensen binnen het bedrijf kennen ons. Novri en ik zijn samen verantwoordelijk voor de afdeling Accessoires. Ik houd me vooral bezig met het schrijven van productomschrijvingen, het maken van de jaarlijkse catalogus en met diverse andere werkzaamheden. Novri doet vooral de prijzen en Desiree is verantwoordelijk voor de productgroep Machines, samen met een andere productmanager.

Desiree Versteeg
Desiree-versteegDesiree Versteeg

Als afgestudeerd meubelmaker heb ik veel ervaring met gereedschap en machines. Zo werkte ik ook met de producten van Makita. Makita is al jaren een heel bekend merk en is geliefd onder meubelmakers en interieurbouwers. Het is een betrouwbaar merk. Nu ik bij Makita werk ervaar ik dat het bedrijf net dat stapje extra doet voor de werknemers. Er wordt veel gedaan aan waardering, dat is leuk!

Ook vond ik het fijn dat ik kon starten samen met Novri en Daan Hendriks. We werken goed samen en dat maakt de sfeer prettig. Het leukste aan mijn functie vind ik het leerproces over de verschillende machines die we introduceren. Ik kom nu zoveel machines tegen en de specificaties ervan, zo leer ik wat je met welke machine kan.

Daarnaast vind ik productintroducties over het algemeen interessant. Ik vind het leuk om te leren wat hier allemaal bij komt kijken. Ik zit zeker op mijn plek bij Makita en kan nog veel leren over de producten en productintroducties.

Makita

Het bedrijf Makita is een Japanse organisatie en wereldwijd bekend van kwaliteit gereedschap, accessoires en verbruiksartikelen. Dit maakt het extra leuk om voor het bedrijf Makita te werken. Het is een grote speler in de markt. Er liggen nog veel kansen binnen Makita. Op het moment introduceren we meer producten dan ooit tevoren.

Toen ik startte bij Makita moest ik wel even wennen, omdat het mijn eerste echte baan was. Je werd dan ook echt in het diepe gegooid, maar het was fijn om samen met Novri te starten. In de eerste weken hebben we de kans gekregen zelf veel uit te zoeken en konden we af en toe op elkaar terug te vallen.

Deze vrijheid is ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo pakten we zelf veel projecten op en dit begint nu ook wel zijn vruchten af te werpen. Ik zit bij Makita op mijn plek en ben er van overtuigd dat ik hier zeker nog veel kan leren en kan doorgroeien. Ook denk ik dat we echt een verschil kunnen maken en dat er veel groeikansen liggen op het productassortiment Accessoires.