Jesper van de Laak

Voor tremco illbruck waren wij op zoek naar een Technical Manager Benelux. Hiervoor zochten wij een schakel tussen de afdelingen Marketing, Sales en Research & Development.

Wij vonden Jesper een interessante kandidaat gezien zijn relevante ervaring. Aan de hand daarvan hebben wij Jesper benaderd om na te denken over een vervolgstap in zijn carrière.

Tijdens de kennismaking kwam naar voren dat Jesper een leergierige gesprekspartner is met een hands-on mentaliteit, die ook goed in de cultuur van tremco illbruck past.

Tremco illbruck

Tremco illbruck is een expert op het gebied van afdichtings-, verlijming- en coatingoplossingen voor de bouw en de verwerkende industrie. Naast de hoogwaardige producten biedt tremco illbruck ook een volledig dienstenassortiment. Klanten van tremco illbruck kunnen zich laten adviseren door jarenlange technische ervaring en professioneel advies.

Elke dag zetten meer dan 1.100 medewerkers van tremco illbruck in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië zich met veel toewijding in om te voorzien in de behoeften van de klanten. Ze werken aan de ontwikkeling van indrukwekkende oplossingen voor meer dan negentig landen wereldwijd.


Maak kennis met Jesper van de Laak

Jesper heef een Hbo opleiding bouwkunde gedaan met een specialisme in architectuur. Hij heeft zich daarna bij zijn eerste werkgever na zijn studie als Technisch adviseur gespecialiseerd in gevelisolatie. Hierna is hij werkzaam geweest als bouwkundig adviseur in de breedste zin van het woord.

Jesper was toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. Bij tremco illbruck kon hij deze stap zetten als Technical Manager Benelux. Hier kon hij zichzelf specialiseren in het concept ‘Luchtdicht bouwen’.

Na verschillende gesprekken bij zowel WETALENT als tremco illbruck heeft hij de volgende stap in zijn carrière genomen.

Aan het woord: Jesper van de Laak

tremco-illbruck

Na de eerste benadering van WETALENT heb ik de vacature bekeken die mij na het telefonisch contact werd toegestuurd.  Ik had zelf nog nooit van WETALENT gehoord, dus heb ik het bedrijf opgezocht. Wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

De website, de vacature en de uitingen eromheen zagen er allemaal gelikt uit, dus ik zag WETALENT zeker als een professioneel bedrijf.  In de vacature zag ik dat het ging over een functie die een logische stap in mijn carrière was.

Mijn vorige werkgever was een groothandel met meerdere productgroepen. Bij tremco illbruck zou ik me volledig gaan specialiseren in het concept ‘Luchdicht bouwen’, de core business van het bedrijf.

De Kennismaking

Het eerste kennismakingsgesprek bij WETALENT voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar meer een gesprek over mijzelf. In eerste instantie ging het niet over de vacature, maar meer over wie ben jij zelf, wat vind je leuk om te doen, wat is je persoonlijkheid en hoe ziet jouw toekomst eruit.

Het ging echt over mijzelf en niet zo zeer over de vacature, de persoonlijke benadering heb ik zeer positief ervaren.
Jesper

De producten van tremco illbruck kende ik al van mijn vorige werkgever. Het zijn mooie producten waar ik graag mee werk en waar ik mezelf meer op zou willen gaan specialiseren.

Bij tremco illbruck kon ik een stap omhoog maken welke goed aansloot bij, op dat moment, mijn huidige baan.

Na het eerste kennismakingsgesprek met WETALENT werd ik nóg enthousiaster. Ik kreeg het gevoel: de vacature is leuk, het bedrijf is leuk en de tussenpartij is leuk.

De gesprekken bij tremco illbruck gaven mij het gevoel dat ik terecht kwam in een bedrijf met een fijn stel mensen, die dezelfde werkinstelling hebben als ik. Bij tremco illbruck proefde ik een fijne werksfeer. Waar ruimte is voor een grap en een grol, maar waar tegelijkertijd goed werk geleverd wordt.

Aan de slag bij tremco illbruck

Nadat ik begonnen ben bij tremco illbruck voelde ik mijzelf al snel op mijn gemak. Ik heb het eigenlijk direct al naar mijn zin gehad. De samenwerking met mijn collega’s verliep vanaf het begin al goed. Ook het contact met bijvoorbeeld mijn leidinggevende is erg plezierig.

Ik ben terecht gekomen in een fijn team waar ik kan werken met mooie producten. Ik ben blij dat ik deze stap in mijn carrière heb genomen. Ik zie mijzelf dan ook nog voor lange tijd bij tremco illbruck werken.

tremco-jesper
Ik zit hier op mijn plek, een match made in heaven. De benadering van WETALENT heeft voor mij goed uitgepakt.
Jesper