Hèt ideale boek over solliciteren


Alles over solliciteren in één boek

Solliciteren kan een uitdagend proces zijn, en een boek kan jou helpen dit proces makkelijker te doorlopen. Maar niet alle boeken bieden uitgebreide informatie over alle aspecten van het solliciteren.

Met het boek “Jouw sollicitatieproces – De route naar werkgeluk” helpen wij jou in de zoektocht naar een baan. Alle aspecten van solliciteren komen aan bod. Van het oriënteren op de arbeidsmarkt tot de stappen na het sollicitatiegesprek: ons boek is het handvat dat jou van A tot Z helpt bij het solliciteren! Leg een grondige basis voor het vinden van een baan die écht bij jou past!
Val op door het maken van een effectief cv en een sterke motivatiebrief!
Zorg voor een perfecte voorbereiding, voering en afwikkeling van het gesprek!

 

Jouw sollicitatieproces - De route naar werkgeluk

 • Vind de baan die ècht bij jou past met hét boek over solliciteren
 • Ontdek en erken jouw werkgeluk met het interactieve boek
 • Laat je inspireren door talloze voorbeelden en praktische opdrachten
 • Bereid je voor op lastige onderdelen met handige checklists
 • 432 pagina's waarin je alles leert over het solliciteren
 • Vind een baan die echt bij jou past
 • Ijzersterk sollicitatieproces met het complete boek over solliciteren
Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Bestel nu voor €28,75
Tijdelijk gratis verzending!

Eén van de beste boeken over solliciteren

Het lezen van een boek betekent meestal een passieve leeservaring, waarbij je alleen informatie tot je opneemt. Het boek “Jouw sollicitatieproces – De route naar werkgeluk” gaat veel verder dan dat! Het boek neemt jou mee in het gehele sollicitatieproces, met veel interactieve aspecten. Dat maakt dit één van de beste boeken over solliciteren.

  • Talloze voorbeelden die jou inspireren, van een top cv tot een nette bedankmail
  • Je wordt actief betrokken bij elke stap van het sollicitatieproces
  • Vink alle checklists af. Zo ben je voorbereid op lastige onderdelen
  • Tips en tricks die jouw kansen op een baan vergroten

  Wij helpen je bij het beantwoorden van vragen die jou:

  • Helpen na te denken over je doelen en ambities
  • Uitdagen om jouw intrinsieke motivatie te achterhalen
  • Een beter beeld geven van jouw sterktes en zwaktes
  • Ondersteunen bij het vinden van een baan die echt bij jou past
  • Inzicht geven in jouw kwaliteiten en hoe je deze het beste presenteert
  • Begeleiden bij solliciteren: van de zoektocht tot na het gesprek

  Voorbeelden uit het boek over solliciteren

  boek solliciteren - voorbeeld 

  Voorbeeld 1:

  Een opdracht over online imago inventariseren en analyseren

  Start met de inventarisatie wat er over jezelf te vinden is in de zoekmachines. Begin met een simpele zoekopdracht naar jouw naam. Het belangrijkste is natuurlijk wat op pagina 1 staat. 90% komt nooit verder dan dat.

  Probeer vervolgens zoekopdrachten met jouw naam en bijvoorbeeld jouw middel- of doopnamen, geboortedatum, woonplaats, school of vorige werkgever. Bekijk de zoekresultaten goed. Maak van de bevindingen een lijst met dingen die goed zijn en die slecht zijn.

   

  Voorbeeld 2:

  Een voorbeeld over het schrijven van een motivatiebrief

  In de tekst van de vacature waarop je reageert, vraagt men om een commerciële instelling. Jij speelt hierop in met het volgende antwoord:

  “In mijn vrije tijd help ik mijn zus met het opstellen van het commerciële gedeelte van haar ondernemingsplan. Ik heb samen met haar de markt in kaart gebracht en gekeken hoe zij zich met product X kan onderscheiden van de concurrentie.”

  boek solliciteren - voorbeeld 2

  Het sollicitatieproces in 3 delen

  In ons boek vind je 432 pagina’s waarin alle onderdelen van het solliciteren aan bod komen, opgedeeld in 3 delen. Het vinden van een nieuwe baan wordt een stuk eenvoudiger met de juiste tools en kennis op zak. De drie onderdelen van het solliciteren die we in het boek behandelen zijn de oriëntatie op een nieuwe baan, het maken van jouw cv en motivatiebrief en het sollicitatiegesprek.
   

  Deel 1: Oriënteren op een nieuwe baan

  Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Je kunt de zoektocht op veel verschillende manieren aanpakken. Om een baan te vinden waar jij gelukkig van wordt, is het slim om je goed voor te bereiden op deze zoektocht. Wij maken alle stappen voor het solliciteren eenvoudiger door de vele handige tips en opdrachten in ons boek.

  Deel 2: Een sterke cv en motivatiebrief maken

  Hoe maak jij een perfecte cv en motivatie die bij jou past, maar ook bij de functie en het bedrijf waar je solliciteert? Er zijn vele aspecten waar je rekening mee moet houden bij het maken van jouw cv en motivatiebrief. Maak het bijvoorbeeld persoonlijk en zorg voor een koppeling met de vacature waarop je solliciteert.

  Deel 3: Het sollicitatiegesprek

  Onze handige tips en opdrachten helpen jou het gesprek optimaal uit te voeren. Het interactieve boek helpt jou niet alleen met het solliciteren zelf, maar ook met de stappen die die erna volgen. Van de reflectie op het gesprek tot en met jouw eerste werkdag: ons boek helpt jou met het vinden van werk waar je écht gelukkig van wordt!

  Liever een E-book over solliciteren?

  Naast een hardcover boek die alle onderdelen van het solliciteren omvat, bieden we ook E-books aan. Elk E-book focust op één van de drie onderdelen van het solliciteren uit het boek. 

  • Na aankoop gemakkelijk direct te downloaden
  • Altijd en overal beschikbaar op jouw telefoon, tablet of computer
  • Dezelfde interactieve onderdelen als ons hardcover boek
  Bekijk onze E-books
  e-book-oriëntatie-baan

  Waarom zou je een boek over solliciteren lezen?

  Een boek over solliciteren verhoogt jouw kans op succes! Het bereidt je voor op het schrijven van een goede motivatiebrief en cv, en het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Zo weet jij precies welke stappen je moet zetten op elk moment van het sollicitatieproces. Kortom, een goed boek helpt jou om effectief te solliciteren en de baan te vinden die echt bij jou past!

  Meer informatie