Linda Oosterhuis

Voor Office Cabling Systems zijn wij op zoek naar een Commercieel Medewerker Binnendienst die het team in Giessen gaat versterken. Om voor deze positie een passend teamlid te vinden, spraken wij met collega’s Linda Oosterhuis en Inge Post. We hadden het over hun achtergrond, de werkzaamheden, de producten en over het bedrijf OCS. Lees snel verder en kom meer te weten over de functie als Commercieel Medewerker Binnendienst bij OCS!

Maak kennis met Linda Oosterhuis

Linda Oosterhuis heeft de studie European studies gevolgd. Een brede opleiding, omdat ze nog niet goed wist wat ze wilde. In deze studie krijg je voornamelijk les over hoe beslissingen gemaakt worden in Europa, import en export vraagstukken en een stuk internationale marketing.

Office Cabling Systems

Office Cabling Systems BV houdt al jaren de naam hoog als dé kabelmanagement specialist van Nederland. OCS biedt een hoogwaardig assortiment kabelmanagement oplossingen voor de kantoor- en technische werkplekinrichting. Denk aan tafelstopcontacten, vloerdozen en kabelgeleiding. Ook is OCS-partner voor advies, ontwerp, fabricage, service en onderhoud.

OCS stopt niet bij de standaardoplossing. Waar nodig levert het maatwerk. Dat kan ook, want de organisatie produceert zelf op duurzame wijze. Gewoon in Nederland. Daarnaast werkt het samen met trouwe partners in Europa. OCS realiseert projecten op bijzondere plekken; zoals Rechtbank Amsterdam, Schiphol en Museum De Lakenhal. OCS heeft een hecht team en zet graag een stapje extra.

Eenmaal haar studie afgerond, begon Linda op de binnendienst bij een transportbedrijf. Hier heeft ze haar eerste ervaring opgedaan in een binnendienst functie. Eén van haar hobby’s is kleding maken, daarom besloot ze na haar ervaring bij het transportbedrijf, de kant van de fashion op te gaan. Dit bleek echter toch niet aan haar verwachtingen te voldoen. Toen kwam OCS op haar pad en daar vertelt ze graag meer over!

Aan het woord: Linda Oosterhuis 

Linda Oosterhuis - OCS

Hoe heb je de sollicitatieprocedure bij OCS ervaren?

“Ik heb tijdens het solliciteren specifiek gezocht naar een Commercieel Medewerker Binnendienst functie. De vacature van OCS sprong er voor mij uit. Vooral de projecten vond ik heel interessant,  zoals de Rechtbank in Amsterdam, Ahoy, de TU delft of de showroom van Wella. Dat zijn natuurlijk mooie plekken en het is dan ontzettend gaaf om de producten van OCS daar te zien liggen.

Na het sollicitatiegesprek heb ik ook een ochtend meegelopen bij OCS, en na het vervolggesprek begon ik aan mijn nieuwe uitdaging! Het inwerktraject bracht veel nieuwe informatie met zich mee, zoals nieuwe producten, systemen en natuurlijk een nieuw team.

Als voormalig winkelmedewerker was dit even wennen, maar ik heb het snel opgepakt. Ook omdat het kantoorleven mij niet helemaal vreemd was.”
Project-1-OCS
Project-2-OCS
Project-3-OCS
Project-4-OCS
Project-5-OCS
Project-6-OCS
Project-7-OCS

Wat zijn jouw werkzaamheden bij OCS?

“Op maandag en dinsdag ben ik verantwoordelijk voor de marketing, en de rest van de week ben ik bezig met de binnendienst. Dagelijks verwerk ik orders, beantwoord ik vragen en stel ik offertes op voor een gevarieerde groep klanten, wat het erg leuk maakt. Denk aan technische groothandels, installateurs, interieurbouwers en projectinrichters. Vooral de projectenmarkt vind ik erg leuk.

Aan ons in de binnendienst de taak om het juiste product te adviseren dat past bij het vraagstuk van de klant. Het adviseren van klanten vind ik het leukste aspect van mijn werk. Door de jaren heen bouw je steeds meer productkennis op, waardoor je klanten steeds een beter passend advies kunt geven. Elke dag leer je nieuwe dingen over de nieuwe, huidige en doorontwikkelde producten.

Wat ik zo leuk vind aan mijn baan bij OCS is de combinatie met marketing en het advies geven aan diverse klanten op basis van verschillende vraagstukken. Dit maakt mijn baan uitdagend en divers. Vanwege mijn marketingachtergrond zou ik het leuk vinden om daar nog iets meer tijd in te steken, zodra hier ruimte voor is. Het is fijn dat er binnen OCS geluisterd wordt naar je eigen voorkeur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.”

Wat ik zo leuk vind aan mijn baan bij OCS is de combinatie met marketing en het advies geven aan diverse klanten op basis van verschillende vraagstukken. Dit maakt mijn baan uitdagend en divers.
Linda Oosterhuis, Commercieel Medewerker Binnendienst - OCS

Hoe omschrijf jij de bedrijfscultuur van OCS?

“Samen met Inge ben ik werkzaam in de binnendienst. We hebben beide onze eigen taken en dat werkt eigenlijk best fijn, doordat we goed zelfstandig kunnen werken en tegelijkertijd op elkaar zijn ingespeeld. Regelmatig hebben we overleg om zaken door te spreken, en daarnaast hebben we veel contact met de buitendienst en ons eigen magazijn. Hierdoor schakelen we met verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Door de jaren heen zijn we gegroeid en is het eigenlijk alleen maar drukker geworden. Toch blijft OCS gericht op de klant: je helpt de klant, je neemt tijd voor de klant en je streeft naar de juiste oplossing voor de klant. En daar draag ik graag aan bij.

Deze wijze vloeit ook voort in de bedrijfscultuur van OCS. Het team van OCS is erg op elkaar gericht, geïnteresseerd en kijkt naar elkaar om. Er hangt een warme en persoonlijke sfeer. Ook organiseert de personeelsvereniging verschillende leuke uitjes, en hebben we op vrijdagmiddag altijd een borrel met elkaar!”

Bedrijfscultuur-1-OCS
Bedrijfscultuur-2-OCS
Bedrijfscultuur-3-OCS
Bedrijfscultuur-4-OCS
Bedrijfscultuur-5-OCS
Bedrijfscultuur-6-OCS

Wat voor iemand past bij jullie team?

“We zoeken momenteel een nieuwe collega die de binnendienst van OCS samen met Inge en mij komt versterken. We zijn op zoek naar iemand die snel kan schakelen en flexibel is. Je vindt het leuk om de klant te helpen, je zoekt graag de juiste oplossing en je bent goed in communicatie met klanten. Tevens werk je ook graag in een team dat op elkaar gericht is, persoonlijk is en samen leuke activiteiten onderneemt!”

Ben jij leergierig en wil je ons helpen om een klein maar groeiend bedrijf verder te ontwikkelen? Dan verwelkomen we jou graag in ons team!

Bekijk snel de volledige vacature!

Er hangt een warme en persoonlijke sfeer. Ook organiseert de personeelsvereniging verschillende leuke uitjes, en hebben we op vrijdagmiddag altijd een borrel met elkaar!
Linda Oosterhuis, Commercieel Medewerker Binnendienst - OCS

Team-OCS
ocs-office

Andere ervaringsverhalen:

Momenteel zijn er nog geen gerelateerde ervaringsverhalen.