Inge Post

Voor Office Cabling Systems zijn wij op zoek naar een Commercieel Medewerker Binnendienst die het team in Giessen gaat versterken. Om voor deze positie een passend teamlid te vinden spraken wij met collega’s Linda Oosterhuis en Inge Post. We hadden het over hun achtergrond, de werkzaamheden, de producten en het bedrijf. Lees snel het verhaal van Inge Post en kom meer te weten over de functie Commercieel Medewerker Binnendienst bij OCS!

Maak kennis met Inge Post

Inge Post komt uit Werkendam en heeft de opleiding detailhandel gedaan. De werktijden in de detailhandel waren echter niet altijd gunstig, waardoor ze besloot om de overstap te maken naar een binnendienst functie.

Na enkele sollicitaties kreeg Inge door het warme welkom, de fijne gesprekken en goede sfeer een positief gevoel bij OCS. Tijdens haar meeloopochtend werd Inges gevoel bevestigd dat dit bedrijf de juiste plek voor haar was, ook al had ze geen kennis van de producten of affiniteit met techniek. Het adviseren van klanten gaf haar energie, en ze besefte dat het geven van advies niet afhankelijk hoeft te zijn van het specifieke product waar je advies over geeft.

Office Cabling Systems

Office Cabling Systems BV houdt al jaren de naam hoog als dé kabelmanagement specialist van Nederland. OCS biedt een hoogwaardig assortiment kabelmanagement oplossingen voor de kantoor- en technische werkplekinrichting. Denk aan tafelstopcontacten, vloerdozen en kabelgeleiding. Ook is OCS-partner voor advies, ontwerp, fabricage, service en onderhoud.

OCS stopt niet bij de standaardoplossing. Waar nodig levert het maatwerk. Dat kan ook, want de organisatie produceert zelf op duurzame wijze. Gewoon in Nederland. Daarnaast werkt het samen met trouwe partners in Europa. OCS realiseert projecten op bijzondere plekken; zoals Rechtbank Amsterdam, Schiphol en Museum De Lakenhal. OCS heeft een hecht team en zet graag een stapje extra.

Bij OCS kreeg Inge veel informatie over de producten, wat voor haar een leuke uitdaging was. Ze deed steeds meer kennis op om de klanten van OCS beter te kunnen adviseren.

Aan het woord: Inge Post

Inge-Post

Hoe heb je de eerste weken bij OCS ervaren?

“In mijn eerste weken bij OCS stond vooral het leren centraal. Door mee te lopen, steeds meer zelf te proberen en met de ondersteuning van mijn collega’s werd ik steeds beter in mijn werkzaamheden.

Het beantwoorden van verschillende telefoontjes en het krijgen van soortgelijke vragen zorgden ervoor dat ik steeds meer wegwijs werd en mijn kennis over de producten verder kon uitbreiden. Zo kon ik een steeds beter passend advies geven aan de diverse klanten.”

Wat zijn jouw werkzaamheden bij OCS?

“Mijn werkzaamheden bij OCS zijn divers. Zo beantwoord ik de eerste lijn telefoons, verwerk ik de orders en de aanvragen via de mail.

Bij de orderverwerking komt meer kijken dan alleen orders invoeren. Ik denk goed na over wat de klant precies nodig heeft en doe grondig onderzoek om het juiste advies te geven. Soms zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Dan is het belangrijk om goed contact te hebben met de klant om het beste advies te geven.

Doordat we nu onderdeel zijn geworden van de BACHMANN Group is het een stuk drukker geworden. Het is dan ook goed om prioriteiten te stellen en orde te scheppen. Je bent vaak in contact met verschillende leveranciers om oplossingen uit te zoeken voor de klant. Het leukste vind ik toch wel het adviseren. De vraagstukken lopen uit een van korte probleem vragen tot een vraagstuk wat meer aandacht vergt en waarvoor je meer moet uitzoeken. De uitdaging zit hem dan vaak in de moeilijkheidsgraad van het vraagstuk. Bij een uitdagender vraagstuk waarbij ik veel onderzoek moet doen naar de mogelijkheden, leer ik ook weer veel over de producten. Dat maakt het voor mij ook leuker.”


Product-1-OCS
Product-2-OCS
Product-3-OCS
Product-4-OCS
Product-5-OCS
Product-6-OCS
Product-7-OCS

Je hoeft in eerste instantie niet technisch te zijn, je leert de producten vanzelf kennen. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te onderzoeken wat voor producten het beste bij het vraagstuk passen.”

Het leukste vind ik toch wel het adviseren. De uitdaging zit hem dan vaak in de moeilijkheidsgraad van het vraagstuk. Een uitdagender vraagstuk waarbij ik veel onderzoek moet doen naar de mogelijkheden en waar ik veel leer over de producten, maakt het voor mij leuker!
Inge Post, Commercieel Medewerker Binnendienst - OCS

Hoe omschrijf jij de bedrijfscultuur van OCS?

“Al vanaf het begin voel ik me ontzettend welkom bij OCS. We kunnen allemaal op elkaar rekenen en iedereen waardeert elkaar. Voor mij is dat heel erg waardevol. Bovendien vind ik het prettig dat het een kleiner bedrijf is, dat maakt het persoonlijker. Je wordt hier niet gezien als een nummer, maar als een persoon.

We houden elkaar op de hoogte van de voortgang en hebben hele korte lijnen binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en dat we ons werk zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Hoewel we allemaal zelfstandig werken, kunnen we elkaar altijd aanspreken voor hulp. Soms stel ik artikelen samen met het magazijn of zit ik bij productmanagement. Samen creëren we de beste oplossing voor de klant. Dat maakt het werken hier prettig.

Samen met het team doen we ook leuke dingen. We hebben wekelijks de vrijdagmiddagborrel,  gezellige personeelsuitjes en afgelopen december zijn we met ons 20-jarig bestaan naar Kopenhagen geweest. We kijken uit naar de komst van een nieuwe collega die de binnendienst gaat versterken!”

Bedrijfscultuur-1-OCS
Bedrijfscultuur-2-OCS
Bedrijfscultuur-3-OCS
Bedrijfscultuur-4-OCS
Bedrijfscultuur-5-OCS
Bedrijfscultuur-6-OCS

Wat voor iemand past bij jullie team?

“We zoeken momenteel een nieuwe collega die de binnendienst van OCS samen met Linda en mij komt versterken. We zijn op zoek naar een enthousiast iemand, die snel schakelt en scherp is, en die het leuk vindt om alles uit te zoeken over de producten van onze leveranciers en OCS.

Je komt te werken in een klein maar groeiend bedrijf met een hecht en persoonlijk team waar de onderlinge sfeer erg goed is. Help jij OCS verder te groeien in de markt van de kabelmanagementoplossingen? Dan verwelkomen we jou graag in ons team!”

Bekijk snel de volledige vacature!

Al vanaf het begin voel ik me ontzettend welkom bij OCS. We kunnen allemaal op elkaar rekenen en iedereen waardeert elkaar. Voor mij is dat persoonlijk heel erg waardevol.
Inge Post, Commercieel Medewerker Binnendienst - OCS

Team-OCS
ocs-office

Andere ervaringsverhalen:

Momenteel zijn er nog geen gerelateerde ervaringsverhalen.