Manon Zeinstra

Voor Connect Products B.V. zijn wij op zoek naar een Commercieel Medewerker Binnendienst Export die het team in Meerkerk gaat versterken. Om voor deze positie een passend teamlid te vinden, spraken we met Manon Zeinstra. Zij zit op de binnendienst bij Connect Products B.V. en vertelt graag meer over haar achtergrond, de werkzaamheden en het bedrijf. Lees snel het verhaal van Manon Zeinstra en kom meer te weten over de functie Commercieel Medewerker Binnendienst Export bij Connect Products B.V.!

Maak kennis met Manon Zeinstra

De bouwwereld is Manon niet vreemd. Zo hadden haar ouders een onderneming in het exporteren van bouwmaterialen naar de Antillen. Ze heeft hier vroeger ook gewerkt en pakte verschillende binnendienst werkzaamheden op. Waaronder de aanvraag en inkoop bij leveranciers van onderdelen van machines, containers cement tot toevallig ook diverse kitten. Daarnaast schakelde ze vooral met aannemers en architecten, via de telefoon of fax, omdat er in die tijd nog geen internet was.

Voordat ze bij Connect Products kwam, werkte ze bij een verzinkerij en maakte 2,5 jaar geleden de overstap.

Connect Products B.V.

Connect Products B.V. is een toekomstgericht bedrijf, die gespecialiseerd is in de productie, ontwikkeling, advisering en distributie van Seal-it® kitten, lijmen en pu-schuimen voor duurzame voegafdichting in bouw- en beglazingssystemen en het verlijmen en monteren van vele bouwcomponenten in industriële- en bouwtechnische constructies. Daarnaast levert Connect Products B.V. Cover-it® tijdelijke afdek- en beschermingsmaterialen, voor vloeren, trappen, ruiten e.d.

Technologie, praktijkkennis en klanten wensen vormen de basis voor de productontwikkeling, met als resultaat een gespecialiseerd en breed assortiment. Seal-it® en Cover-it® producten garanderen constante topkwaliteit, duurzame en efficiënte oplossingen, voor succesvolle toepassingen, tijdens nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten.

Connect Products B.V. is een uiterst toegewijde en ervaren organisatie gevestigd in Meerkerk, met een visie en heldere kijk op de markt, welke zich onderscheid door kwaliteit, kennis en service.

Manon voelt zich erg thuis in de bouwwereld en het klantcontact geeft haar energie. Ze vertelt graag meer over haar functie!

Aan het woord: Manon Zeinstra

Manon-Zeinstra

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Connect Products B.V.?

“Mijn werkzaamheden bij Connect Products bestaan voornamelijk uit het opnemen van de telefoon en de orderverwerking, zoals bestellingen in het systeem zetten. Ik ben het aanspreekpunt voor onze klanten voor bestellingen, vragen en oplossingen.

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk productkennis op te doen en kan ik de klanten steeds beter advies geven over de producten die ze afnemen. Daarbij kan ik altijd op de steun rekenen van de buitendienst of mijn collega’s om me heen. Je staat er hier niet alleen voor.

Een ander belangrijk aspect is de samenwerking met het magazijn. Hier worden de orders uiteindelijk gepikt, geladen en verzonden naar de klant.

Tot slot werk ik ook nauw samen met de inkoop en de planning. Private labels moeten, nadat ze door mij in het systeem zijn verwerkt, door de planning en/ of inkoop in gang worden gezet. Ook wordt er over en weer geschakeld over de voorraad en de planning in de fabriek.

De medewerker Export zal voornamelijk bezig zijn met dezelfde soort werkzaamheden. Alleen ik doe dit voor de nationale klanten en diegene zal dit doen voor de internationale klanten. We exporteren voornamelijk naar groothandelaren in o.a. Duitsland, Portugal, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Oostenrijk. Echter is het wel belangrijk dat als ik er niet ben, dat diegene de nationale klanten ook overneemt.”

Ik voel me erg thuis in de bouwwereld en bij Connect Products B.V., ik zie mezelf hier niet zomaar meer weg gaan!
Manon Zeinstra, Commercieel Medewerker Binnendienst - Connect Products B.V.

CP-10
CP-9
CP-11
CP-12

Waarom vind je het zo leuk om te werken bij Connect Products B.V.?

“Eigenlijk vind ik het klantencontact het leukste, het opbouwen van de relatie en af en toe het sociale praatje met de klanten die je doorgaans veel spreekt. Ook de diversiteit en de hectiek spreken mij erg aan. Geen dag is hetzelfde en ik leer elke dag weer iets bij.

Daarnaast hangt er een gemoedelijke sfeer. Het is wel echt een mannenwereld, dus daar moet je tegen kunnen. Ik vind dat juist heel leuk en gezellig met ‘de mannen’. Het is een klein bedrijf, dus ik pak ook taken op zoals het boodschappen doen voor de gezamenlijke lunch. Met elkaar creëren we een leuke werksfeer waar ruimte is voor eigen inbreng. Ook wordt er geluisterd naar je ontwikkelpotentieel en Connect Products is over het algemeen goed voor haar werknemers. Al met al een toekomstgerichte, groeiende en enthousiaste club.”

Wat voor iemand past in het team?

“Wat belangrijk is voor deze functie is dat je goed moet kunnen schakelen en prioriteiten kunt stellen. Soms is het hectisch, maar dan is het de kunst om weer terug te kunnen gaan in die order, de aankoop te voltooien en eventueel advies te geven aan de klant.

Iemand die zelfverzekerd is en stevig in haar of zijn schoenen staat gaat hier goed tot zijn recht komen. Verder kom je terecht in een snelgroeiende organisatie en een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden. En de exportmedewerker spreekt natuurlijk ook de juiste talen!

Wil jij bijdragen aan het verdere succes van Connect Products en kent de bouwwereld voor jou geen geheimen? Dan verwelkom ik je graag bij mij in het team.”

Bekijk snel de volledige vacature!

Eigenlijk vind ik het klantencontact het leukste, het opbouwen van de relatie en af en toe het sociale praatje met de klanten die je doorgaans veel spreekt. Ook de diversiteit en de hectiek spreken mij erg aan. Geen dag is hetzelfde en ik leer elke dag weer iets bij.
Manon Zeinstra, Commercieel Medewerker Binnendienst - Connect Products B.V.

CP-8
CP-kantoor

Andere ervaringsverhalen:

Momenteel zijn er nog geen gerelateerde ervaringsverhalen.