Evert Wink

Voor Kingspan Unidek zochten we een Commercieel Technisch Adviseur voor de afdeling Moulding. Deze afdeling richt zich op de verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling, verkoop en realisatie van custom engineered foam solutions, gebaseerd op EPS, EPP en hybride schuimen.

Wij vonden Evert een interessante kandidaat gezien zijn relevante ervaring in de (kunststof) spuitgietindustrie. Voor Evert kwam deze positie precies op het juiste moment. Hij had zojuist een project van 3 maanden afgerond in Nieuw-Zeeland en hij was inmiddels vol energie teruggekeerd en klaar voor een nieuwe uitdaging.

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat Evert met zijn commerciële inslag, zijn passie voor techniek en vooral zijn kennis met betrekking tot de toepassing van het materiaal (EPS, PPS en hybride schuimen) een interessante kandidaat zou kunnen zijn voor de rol van Commercieel Technisch Adviseur.

Maak kennis met Evert Wink

Evert is een levensgenieter. In zijn vrije tijd rijdt hij graag motor en zijn meest memorabele rit was vanuit huis naar het Rode plein in Moskou in 1991.

Kingspan Unidek

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., is onderdeel van de Kingspan Group. Kingspan is wereldwijd leider op het gebied van hoogwaardige isolatie, bouwmaterialen en geïntegreerde solar-oplossingen.

De innovatieve aard van Kingspan Unidek heeft geleid tot de ontwikkeling van talloze producten voor de bouw, alle vervaardigd op basis van het milieusparende isolatiemateriaal EPS (geëxpandeerd polystyreen). De onderneming is in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken.

Professioneel gezien heeft Evert veel ervaring opgedaan als verkoper van techniek. In de praktijk is hij erachter gekomen welke verkooptechniek het beste bij hem past als persoon. Evert ziet zichzelf dan ook meer als een adviseur en relatiebouwer.

Hij vindt het juist nu zo mooi dat hij zijn kennis en kunde die hij door de jaren heen heeft opgebouwd in kan zetten bij een multinational. Bij Kingspan wordt Evert uitgedaagd om naar het volgende niveau te stijgen.

Aan het woord: Evert Wink

Na een project in Nieuw-Zeeland was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had verschillende sollicitaties lopen, maar toen Ingrid mij benaderde dacht ik ‘Hee, dit is een leuke functie’. Ik ben me toen hierin gaan verdiepen.

Het bedrijf kende ik wel, maar niet vanbinnen. Ik kende niemand die er werkzaam is, maar vooral de functie sprak mij heel erg aan. Inmiddels liep ik al 10 jaar rond in de kunststofwereld en deze nieuwe functie was in mijn optiek veel breder, daar zag ik dan ook de uitdaging in.

Het leukste aan de functie vind ik toch wel de breedte. Niet in een klein vak bezig zijn, maar juist kijken wat de klant nodig heeft en daarop inspelen.

Als ik bij een klant kom, is de kans heel klein dat er al een product op de plank ligt die bij de wensen past. Het begeleiden van de klant naar de voor hem juiste oplossing vind ik leuk aan mijn baan, het adviseren over allerhande mogelijkheden en grondstoffen. Dat maakt het ook zo leuk, je kan samen met de klant een passende oplossing zoeken.  

Evert-Wink

De kennismaking

De kennismaking bij WETALENT was goed. Ingrid was heel open, eerlijk en toegankelijk. Goed voorbereid en geïnteresseerd in de persoon. Ook bij Kingspan Unidek was dit niet anders. Toen ik daar op gesprek kwam, merkte ik gelijk het enthousiasme, zag ik de techniek en de mogelijkheden die mij onmiddellijk aanspraken, toen dacht ik ‘hier kan ik iets mee’.

Het leukste aan de functie vind ik toch wel de breedte. Niet in een klein vak bezig zijn, maar juist kijken wat de klant nodig heeft en dan het juiste product toepassen.
Evert Wink

Aan de slag bij Kingspan Unidek

In juni ben ik begonnen bij Kingspan Unidek, dit was in de tijd van de eerste golf van de coronacrisis, hierdoor is de start uitdagend. Solliciteren via Teams, kennismaken op afstand, geen handen schudden. Ik vind het bedrijf vanaf dag 1 al geweldig. Heel warm, open en vooral ondersteunend waar dat nodig is.

Ik zit zeker op mijn plek bij Kingspan Unidek, een fijn en warm bedrijf, goede collega’s, mooie markten die wij steeds meer mogen bedienen met klantspecifieke producten en oplossingen!
Evert Wink

In deze corona tijd ben je veel meer op jezelf aangewezen, we werken nu zoals zovelen vanuit huis en soms mis ik dan ook echt het samenwerken op kantoor. Het snelle schakelen met je team en het doornemen van projecten. Het teamgevoel opbouwen is nu vanwege corona wel lastig.

Zo is er ook veel vraag van klanten om langs te komen, maar dat kan nu even niet. Er gaat niets boven oogcontact, zien met wie je te maken hebt en wat het bedrijf doet. Relatiemanagement is nog steeds erg belangrijk in de B2B. Een potentiële klant wil ook weten met wie hij/zij te maken heeft, we werken vaak mee in het kloppend hart van grote en kleine organisaties. Vertrouwen en continuïteit is dan cruciaal.

Ik zit zeker op mijn plek bij Kingspan Unidek, een fijn en warm bedrijf, goede collega’s, mooie markten die wij steeds meer mogen bedienen met klantspecifieke producten en oplossingen!